Romániának elégséges lehetőség van, hogy 50%-al növelje a fizetéseket, nyugdíjakat és a gyermekek után járó támogatásokat.

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Romániában költségvetésen kívüli lehetőség van arra, hogy:

  1. 50%-al növelni az állami dolgozók bérét.
  2. 50%-al növelni a nyugdíjakat.
  3. 50%-al növelni a gyermekek után járó állami támogatásokat.
  4. Felszerelni és teljesen felújítani 40 megyei sürgősségi kórházat.

Honnan lehet elvenni ezt a pénzösszeget?

  1. A pénzt a közalkalmazottak 50%-os fizetés emelésére, vagyis 6,5 milliárd eurót, meg lehet valósítani a nagy adócsalások 20%-al történő csökkentésével, amely az Európai Bizottság, hozzávetőleges számításai szerint, 41 milliárd euró. Vagyis egy romániai 136,4 milliárd eurós, a bruttó belső termelést alapul véve, az adócsalás 41 milliárd euró. Ezért Románia, második helyet foglalja el Európában az adócsalási listán, Bulgária után.
  2. A nyugdíjak 50%-al történő növelésére, a fedezetét, azaz a 20 milliárd eurót, a természeti kincsek 20%-os európai piacokon történő részvételből lehet megvalósítani, amelyre Románia a kiaknázási díját alul tervezte, elsősorban idegen nagyvállalatok érdekében. Amennyiben, Romániai a más európai államokkal egyforma kiaknázási díjat használna, az ország természeti kincseinek kitermésére, akkor évi 100 milliárd euróval növelné a költségvetését.
  3. A gyermekek utáni támogatás (gyerekpénz) növelésének a fedezete esetén, 50%-al, vagyis 1,5 milliárd euróval, meg lehetne valósítani, a romániai korrupt politikusok felelősségre vonásával.

A majdnem matematikai következtetés: Amennyiben 20%-al csökkentjük az adócsalást, a lopást és a korrupciót, és sikerül visszaszereznünk 20%-át annak, amit már elloptak, meg lehet növelni 50%-al a közalkalmazottak bérét, a nyugdíjakat és a gyermekek után járó támogatásokat, anélkül hogy Románia költségvetése sérüljön. De ha a lopást, az adócsalást és a korrupciót felére tudjuk csökkenteni akkor az országban a minimálbér 1.000 euró lenne.

Sajnos, ezek a dolgok nem történhetnek meg a jelenlegi politikai elittel, amely szörnyen korrupt, amely az állam intézményeiben beteszi a korrupt pártkatonákat, amely segítségével évről, évre kizsákmányolja ezt az országot.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy