Sárga és narancssárga kód Hargita megyében/A hőmérő higanyszála 40 fokig emelkedhet 

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Figyelmeztető előrejelzés

SÁRGA KÓD                                                   

Július 12-én Máramarosban, Erdély keleti és észak-keleti részén, a Keleti Kárpátokban és a tengerparton kitart a hőség. A legmagasabb hőmérsékleti értékek 34-36 fok körül lesznek, kellemetlen hőérzet és helyileg kánikula. A hőmérsékelt-páratartalom index meghaladja a kritikus 80 egységet.

NARANCSSÁRGA KÓD

Július 12-én az ország legnagyobb részén fokozódik a hőség. Kánikula lesz, a maximális hőmérsékleti értékek 36 és 40 fok között lesznek, lehetséges magasabb értékek elszigetelten Bánságban, Olténiában, Munténiában, valamint a Körösvidék déli részén és Moldvában. A hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus 80 egységet.

A legtöbb térségben a legalacsonyabb hőmérséklet nem süllyed 20 fok alá, ami a trópusi éjszakák jellemzője.

NARANCSSÁRGA KÓD

Július 13-án és 14-én Máramarosban, Erdélyben, Dobrudzsában és a Keleti Kárpátok vidékén marad a hőség, sőt fokozódik. Kánikula lesz, a maximális hőmérsékleti értékek 35-40 fok, a tengerparton 32-35 fok. Fokozott a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus 80 egységet.

Helyileg a hőmérséklet nem süllyed 20 fok alá, ami a trópusi éjszakák jellemzője.

VÖRÖS KÓD

Július 13-án és 14-én a Körösvidéken, Bánságban, Olténiában, Munténiában és Moldvában a hőhullám folytatódik és fokozódik. 37-41 fok közötti hőmérséklet várható. Különösen fokozott lesz a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom index meghaadja a kritikus 80 egységet.

A hőmérséklet alsó értéke nem csökken 20 fok alá, ami trópusi éjszakára utal.

Megjegyzés: A hőhullám országszerte kitart a következő napokban.

Az időjárási jelenségek változásának és intenzitásának függvényében a meteorológiai szolgálat frissíti jelen üzenetét.

Forrás: ANM

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy