Szüntelen szolgálatban a Hargita megyei tűzoltók!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ezen a hétvégén a hagyományos csíksomlyói pünkösdi zarándoklat keretében a Hargita megyei katonai tűzoltók technikai eszközeikkel szolgálatot teljesítettek, készen álltak a sürgősségi orvosi segítségnyújtásra, a tüzek oltására és a veszélyeztetett helyzetbe került emberek kimentésére. Így pénteken, szombaton és vasárnap megyei szinten 63 rendkívüli helyzetet regisztráltak, amelyekre a mentők azonnal reagáltak.

A tűzoltók által irányított küldetések nagy része szakszerű elsősegélynyújtásból állt, az összes beavatkozás közel 85%-a, ami 53 ilyen helyzetet jelent. A három nap alatt 4 gyermeknek és 49 felnőttnek nyújtottak egészségügyi segítséget a SMURD munkatársai. Ugyanakkor 2 tűz oltásában, valamint további 7 közösségvédelmi küldetésben és egy kútba zuhant kutya mentésében avatkoztak be kollégáink Csíkszeredában, a Szász Endre utcában.

Sajnos a tűzvédelmi intézkedések be nem tartása továbbra is jelentős károkat okoz, így ezen a hétvégén is két nagyobb, elektromos jellegű tüzet jegyeztek fel, amelyek valószínűleg hibás, nem megfelelően szigetelt vagy sérült szigetelésű elektromos kábelek miatt keletkeztek.

A hasonló események elkerülése érdekében javasoljuk, hogy ne rögtönözzenek és telepítsenek füstérzékelőket!

Köszönjük minden érintett intézménynek, hogy a vallási zarándoklat során a beavatkozási és biztosítási küldetések sikeres lebonyolítása érdekében együttműködtünk.

A fenti időszakban 12 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak medve jelenléte miatt Tusnádfürdőn (2), Szentábrahámon (2), Lövétén (2), Székelyudvarhelyen (2) és Csíkszeredában (4).

Tanúsítson megelőző magatartást az Ön és szerettei biztonsága érdekében. A különböző veszélyhelyzetekben való viselkedésről további információk a https://fiipregatit.ro/ platformon érhetők el.

A DSU mobilalkalmazáson keresztül is tarthat velünk kapcsolatot, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ről.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy