Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Törvénytelen farakományt észleltek Csíkkozmáson

  • Az autóvezetőnek nem volt jogosítványa, az utánfutó nem volt beíratva forgalomba

Március 27-én 14 óra körül a csíkszeredai vidéki rendőrséget farakomány törvénytelen szállításáról értesítették. A helyszínre kiérkező rendőrök a DJ113B jelzésű megyei út jobb oldalán álló személyautót azonosítottak, amelyhez egy farakománnyal teli utánfutó volt csatolva, az utánfutón nem volt rendszám.

„A személyautó vezetője, egy 33 éves csíkkozmási féri elismerte, hogy ő vezette odáig az autót, majd leállította. Az adatbázisban végzett ellenőrzés során kiderült, hogy a férfinek nincs gépjárművezetői jogosítványa semmilyen típusú járműre. Ugyanakkor a személyautónak nem volt kötelező járműbiztosítása, amiért 2.000 lejre megbüntették a szóban forgó személyt és bevonták az autó rendszámtábláit és forgalmiját.

A férfi elmondta, hogy az autót egy másik, 45 éves helyi lakos bízta rá, hogy elszállítsa a faanyagot. A rendőrök az elvégzett ellenőrzéseket követően megállapították, hogy a férfi a több mint 2,5 köbméter tűzifára vonatkozóan nem rendelkezik származási és szállítási okmányokkal, a faanyagot elkobozták” – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség.

A férfi ellen a rendőrök rendszám nélküli gépjármű vezetése és jogosítvány nélküli járművezetés bűntette miatt folytatják a nyomozást.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.