Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Trei ungari din patru consideră scandalul „orgiei gay” József Szájer un subiect de interes public

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Scandalul orgiei gay „József Szájer” afectează Guvernul ungar al lui Viktor Orban, iar în pofida faptului că pe Internet circulă teorii ale conspiraţiei şi că presa controlată de Guvern nu acoperă suboectul, peste două treimi din populaţie ”ştie” că este vorba despre o „orgie cu droguri”, potrivit unui sondaj Opinio, realizat pentru Euronews, conform News.ro.

 

József Szájer, care se pronunţă împotriva căsătoriei gay la Budapesta, dar care a fost surprins în plină pandemie Covid-19 împreună cu alţi bărbaţi în toiul unei orgii , este un „deputat ungar doi în unu”, comentează ironic postul paneuropean.

Dezvăluirea participării sale la o sesiune de sex în grup clandestină, la Bruxelles, a avut efectul unei adevărate bombe în Ungaria.

Un pilon al Partidului Fidesz al lui Viktor Orban, el este unul dintre autorii Constituţiei ungare adoptate în 2011, care conţine o clauză care defineşte „instituţia căsătoriei drept o uniune între un bărbat şi o femeie”.

El este, de asemenea, un vechi tovarăş de drum al premierului suveranist, care poartă o politică discriminartorie faţă de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT).

Unele publicaţii controlate de Guvern nu au acoperit scandalul, iar teorii ale conspiraţiei circulă pe Internet.

Însă un sondaj realizat de Opinio pentru Euronews arată că o largă majoritate a ungarilor nu are vreo îndoială cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles.

Astfel, 69% dintre personele intervievate spun despre această petrecere că a fost o „orgie cu droguri”. Iar cu cât persoanele chstionate sunt mai tinere, cu atât acest răspuns este mai frecvent.

Trei sferturi dintre persoanele intervievate consideră, de asemenea, că este vorba despre un caz de interes public.

Este de notat, un semn al evoluţiei mentalităţii: cu cât persoanele sunt mai tinere, cu atât ele consideră mai mult acest scandal drept o „afacere privată”.

Între motivele care-i şochează cel mai mult pe ungari sunt:  discrepanţa între spuselor eurodeputatului şi faptele sale este cel mai frecvent citat de către persoanele intervievate (65%) şi devansează cu mult deţinerea unor droguri (12%) sau încălcarea izolării din cauza Covid-19 (5%).

Acest scandal, care poate provoca zâmbete, poate aduce, oare, prejudicii Ungariei pe scena europeană?

Ungaria blochează în prezent planul de relansare economică a UE post-Covid, în semn de protest faţă de condiţionarea accesului la fonduri europene de respectarea statului de drept.

În această problemă, părerile diverg.

Numai 22% dintre persoanele intervievate consideră că scandalul ar complica sarcina Ungariei. Alţi 26% dintre intervievaţi cred că scandalul nu va avea niciun impact, iar 14% că acesta va simplica, din contră, lucrurile. Peste o treime răspunde că nu ştie, totuși peste două treimi dintre persoanele chestionate sunt de acord asupra unui lucru – acest scandal va păta imaginea Ungariei în lume.

sursa: News.ro

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.