Tűzeset Kápolnásfaluban ma reggel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A székelyudvarhelyi tűzoltóság két csapata a szentegyházi és kápolnásfalui polgári tűzoltók együttműködésével 5 tűzoltó járművel végezte el a délelőtt folyamán a község egyik háztartási melléképületében keletkezett tűz felderítését és eloltását. A mintegy 120 négyzetméterre kiterjedő, az istállónál és egy másik gazdasági melléképületnél égő tüzet kevesebb, mint két óra alatt felszámolták a tűzoltók, megakadályozva ezzel a lángok átterjedését a szomszédos házra. A tűz nagy valószínűséggel meghibásodott, nem megfelelően szigetelt vagy sérült szigeteléssel rendelkező elektromos kábel okozta rövidzárlat miatt keletkezett. A tűzben elégett az istálló, a melléképület teteje és a ház tetőzetének 10 négyzetmétere. A tűzoltók gyors beavatkozását követően egy lovat és 3 sertést sikerült megmenteni, de 12 juhot és 40 szárnyast nem sikerült időben eltávolítani az égő melléképületből.

A tűzoltók az utóbbi 24 órában 7 személynek nyújtottak elsősegélyt a SMURD egységeken keresztül.

Ugyanakkor a maroshévízi beavatkozó őrség személyzete az 578-as európai úton Salamáson történt közúti baleset egy sérültjét emelték ki a roncsok közül.

Tanulja meg, hogyan kell reagálni vészhelyzetekben, és győződjön meg arról, hogy készen áll az előre nem látható helyzet kezelésére!

Látogassa meg az országos veszélyhelyzeti készültségi platform új verzióját, hogy további információkat kapjon arról, hogyan viselkedjen különféle típusú kockázatok esetén: https://fiipregatit.ro.

Töltse le ingyenesen a DSU mobilalkalmazást az App Store vagy a Google Play áruházból, hogy rendkívül hasznos információkat érhessen el az egyéni és a kollektív védelemhez.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy