Újabb telekkönyvi felmérés zárult le Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Alig több mint egy év telt el az első 918 ingyenes telekkönyvi kivonat átadása óta Csíkszeredában, most újabb 850 telekkönyvet frissítettek. A csíkszeredai városháza kérésére elvégzett topográfiai mérések befejezését követően ezúttal az Olt és a vasút között, a 13A országúttól délre fekvő mezőgazdasági földterületek tulajdonosai kaphatják meg a pontosított telekkönyveket. Korodi Attila polgármester ma Tánczos Barna szenátorral közös sajtótájékoztatón adta át az első frissített telekkönyvi kivonatokat.

A városvezetés 2021-es döntése nyomán tavaly már sikerült lezárni két mezőgazdasági övezet ingyenes telekkönyvezését: 572,3 hektár mezőgazdasági kültelek 918 parcellájának tulajdonosai vehették át a frissített dokumentumot anélkül, hogy ezért fizetniük kellett volna. Már akkor folyamatban volt a 46-os mezőgazdasági szektor felmérése is. A székelyudvarhelyi városkijáratnál levő országúti hídtól délre, a szentkirályi határig mérték fel az Olt és a vasútvonal közötti 231 hektár 850 parcelláját.

„Vállalt feladat volt részünkről, mert a város nem tud fejlődni, amíg a tulajdonosok nem tudják, pontosan hol van a területük. Ha ezt nem vállaljuk fel, a gazdáknak egyenként kellett volna megharcolniuk a problémáikkal. Kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk, és folytatjuk is a munkát az Oltnak a Hargita felőli oldalával (Csiba környékén), majd következnek a somlyói, csobotfalvi határrészek” – nyilatkozta Korodi Attila polgármester.

„Bukarestben sokáig az volt a hozzáállás, hogy minden gazda oldja meg a saját problémáját! Az RMDSZ-nek ebből a helyzetből sikerült kimozdítania a kérdéskört. Az önkormányzatoknak érdemes pályázniuk, mert pályázás nélkül nincs pénz, pénz nélkül nincs telekkönyvezés” – fogalmazott Tánczos Barna szenátor, méltatva a csíkszeredai városvezetés ezirányú lépéseit.

Csíkszereda külterületi mezőgazdasági földterületeinek több mint 13%-a tisztázódott a tulajdonviszonyok tekintetében (803 hektár 1768 parcellával). A telekkönyvi hivatal még ebben a hónapban elküldi Csíkszeredába a 850 újonnan kinyomtatott telekkönyvi kivonatot, és megkezdődik a kézbesítés. A kivonatokat online vagy személyesen a kataszteri hivatalban is lehet kérni.

sector46

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy