Újból megjelentek a medvék. A csendőrök két helyről is elzavarták őket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Illusztráció

A mai nap folyamán 16:50, illetve 18:55-kor a 112-es segélyhívó számon kérték a csendőrök beavatkozását a Szent Anna tónál felbukkanó bocsos anyamedve, illetve Tusnádfürdőn megjelent medve eltávolítására.

Ami az első hívást illeti azonnal a helyszínre érkezett a tusnádfürdői hegyi csendőrök egy csapata. A csendőrök segítségét kérő férfi szerint az anyamedve közel ment a péktermékeket árusító helyhez, ahol egy csoport gyermek tartózkodott és nem akart elmenni. A csendőrök elkergették az anyamedvét és bocsait és még egy ideig a helyszínen maradtak, hogy készenlétben legyenek, ha a medve esetleg visszatérne, de erre nem került sor.

Ezidő alatt beérkezett a második hívás, egy hölgy kérte a csendőrök segítségét Tusnádfürdő szélén megjelent medve eltávolításában. Beigazolódott a medve jelenléte, de időközben a medve visszavonult a közeli erdőbe.

Emlékeztetjük és felhívjuk a turisták figyelmét, hogy ne etessék a vadállatokat, valahányszor hasonló helyzettel találkoznak, hívják a 112-es egységes segélyhívó számot, ne próbáljanak meg beavatkozni a medvék eltávolítására, és amennyiben lehetséges kerüljék a közvetlen kapcsolatot az állatokkal.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy