Urșii își fac din nou apariția! Jandarmii au alungat doi urși și doi pui din zone diferite

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zile de astăzi, la ora 16:50, respectiv 18:55 jandarmii harghiteni fost solicitați prin intermediul SNUAU 112 pentru a interveni la îndepărtarea unei ursoaice cu pui din zona Lacului Sfânta Ana și a unui urs din zona orașului Băile Tușnad.

Foto cu caracter ilustrativ

În ceea ce privește primul apel, la fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, în vederea îndepărtării din zonă a ursoaicei și celor doi pui. Din relatarea bărbatului ce a solicitat sprijinul jandarmilor a reieșit faptul că, aceasta s-ar fi apropiat de locul unde se comercializează produse de panificație și unde un grup de copii ar fi servit masa și nu ar mai fi vrut să plece. Ursoaica a fost îndepărtată din zonă de către jandarmi, aceștia rămânând o perioadă la fața locului pentru a fi în măsură să intervină dacă ursoaica se reîntoarce, dar nu a fost cazul.

În acest timp a fost înregistrat un nou apel, de această dată la capătul firului aflându-se o doamnă ce a solicitat ajutorul jandarmilor pentru îndepărtarea unui urs dintr-o zonă aflată la periferia orașului Băile Tușnad. S-a confirmat prezența ursului, dar acesta s-a îndreptat singur spre pădurea din apropiere.

Reamintim încă o dată și totodată facem un apel la turiști să nu hrănească animalele sălbatice, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații să apeleze la 112, să nu încerce să intervină ei pentru îndepărtarea urșilor și să evite pe cât posibil contactul direct cu animalele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy