Visszavonták Csíkszereda volt polgármesterének hatósági felügyeletét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Maros megyei törvényszék visszavonta a Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos csíkszeredai elöljárók hatósági felügyeletéről szóló korábbi ítéletet. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

Rádulyt három rendbeli hivatali visszaéléssel és érdekkonfliktussal, Szőkét négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA.

A vádirat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolta, amelyet hiányos dokumentáció alapján állított ki a polgármester. A polgármester oktatóként is tevékenykedik az egyetemen, ebből a viszonyból kifolyólag építkezési és területrendezési engedélyeket bocsátott ki hiányos dokumentáció alapján, állítja az ügyészség.

Egy másik vádpont, hogy a polgármester túl olcsón vásárolta meg a város számára a szakszervezetek művelődési házát, olyan módon, hogy meggyőzött egy személyt értékelje le az épületet tulajdonképpen nem létező hibák miatt.

Ráduly Róbertet és Szőke Domokost azzal is gyanúsítják, hogy indokolatlanul hagytak jóvá városházi kifizetéseket a S.C. Topo Service S.A. kataszteri felméréseket végző cégnek olyan munkákra, amelyeknek semmilyen végeredménye nem volt.

Szőke Domokost azzal is vádolja a hatóság, hogy egy szerződés meghamisítására utasította az egyik beosztottját. Az eredeti bérleti szerződéssel a város egy ingatlant bocsátott egy cég rendelkezésére, de kikötötte, hogy a cég nem köthet albérleti szerződéseket az ingatlan egyes részeire. A vádhatóság szerint az alpolgármester utasítására ezt a kitételt törölték a szerződésből. Az alpolgármester azzal is törvényt sértett az ügyészek szerint, hogy később az ingatlan két albérleti szerződését szintén jóváhagyta.

Az alpolgármesternek rója fel a vádhatóság, hogy befolyásával visszaélve ítélt oda egy zöldövezeti munkálatra szóló megbízást egy bukaresti cégnek, amelynek azután a városháza a szolgáltatás reális értékének százszorosát fizette ki.

Forrás: agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy