XII. Hargitai Megyenapok 2016 május 5- 13

0

Articol disponibil în: Magyar Română

12376762_1733631410188709_2037637185374250107_n

A Hargita Megyei Hagyományőrző Forrásközpont által a XII. Hargitai Megyenapokra kínált programok

Ebben az évben május 5- 13 között zajlanak a Hargitai Megyenapok, az ifjúságról, az ifjúságnak. Az események nagy részének középpontjában a fiatalok állnak majd. A megye 50 településén zajlanak a rendezvények kiállításokkal, koncertekkel, előadásokkal, nyitott kapus múzeumokkal, extrém sportversenyekkel, stb.

Székelyudvarhelyi rendezvények: Ifjúközelben- szabadtéri fotókiállítás a Kossuth utcában május 5-13 között. A tárlat anyaga olyan Hargita megyei életképeket vonultat fel, amelyek a vidék gyermekeiről, fiataljairól készültek.

A Tájházak Napjára május 7-én 9 és 19 óra között kerül sor. Ekkor a programhoz csatlakozó 25 tájház és néprajzi gyűjtemények kinyitják kapuikat a nagyközönség előtt. A tájházak felelősei szervezett formában bemutatják a helyi gyűjteményt és népszokásokat az érdeklődőknek, majd ezt követően a tájházba ellátogató felnőttek és gyermekek kézműves tevékenységen vehetnek részt.

Immár hatodik helyszínen nyílik meg Az igazság védelmében, a szeretet szolgálatában című, Márton Áron püspök életéről szóló dokumentációs tárlat a május 5–13. között zajló XII. Hargitai Megyenapok rendezvényein. Az újabb kiállításmegnyitó a gyergyóditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház konferenciatermében lesz május 10-én 16 órától. Az esemény társszervezője Gyergyóditró Község Polgármesteri Hivatala.

Paraliturgia- zenei előadás kelet- európai liturgikus énekek gyűjteményéből. Az előadások helyszínei: május 10- én, 19 óra gyergyóremetei Szt. Lénárd katolikus templom- Gyergyóremete Község Polgármesteri Hivatalának közreműködésével és május 11-én, 17 óra a Csíksomlyó- i ferences templom. Rendezés: Nagy Kriszta Noémi, Laczkó Vass Róbert, Szép András és Szép Bálint.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont rendezvényeire!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy