A tűzoltók napját ünnepelte a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség  

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szeptember 13-a az ünneplés ideje a tűzoltók számára, és az emlékezésé a tűzoltók címerét becsülettel viselő őseik bátorságára, akik az idők során hősiességről és önfeláldozásról tettek tanúbizonyságot e nemes fegyvernem szárnyai alatt végzett munkájuk során.

              

E jelentős és tartalmas nap, valamint a kettős évforduló – a Dealul Spirii-i csata 175. évfordulója és a Hargita Megyei Katonai Tűzoltóság megalakulásának 55. évfordulója – megünneplése érdekében rendezvénysorozatot szerveztek a tűzoltóság bátorsága, dicsősége és hosszú történelme tiszteletére. Így volt koszorúzás a tűzoltó hősök tiszteletére emelt emlékműveknél, katonai és egyházi szertartások, nyílt nap valamennyi Hargita megyei tűzoltóságon, a bevetéseken alkalmazott beavatkozási technika bemutatása.

Hargita megye prefektusa, Petres Sándor úr gratulált a Hargita megyei tűzoltóknak ahhoz a szakmaisághoz és odaadáshoz, amellyel a hargitai polgárok szolgálatában teljesítik mindennapi feladataikat.

A ceremónia keretében 2 tisztet és 4 altisztet léptettek elő idő előtt, akik feladatuk példás ellátása, valamint szakmai felkészültségük és méltóságteljes magatartásuk révén tűntek ki.

Gratulálunk kollégáinknak, akik büszkén viselik majd új katonai rangjukat, és sok sikert kívánunk nekik további munkájukhoz!

Egyúttal jubileumi emlékplaketteket adtak át megyei szintű intézményi partnereinknek a katasztrófavédelemben való részvételükért és támogatásukért.

Köszönjük Hargita polgárainak a bizalmat, és biztosítjuk őket, hogy mindig ott leszünk, ahol szükségük van ránk!

Audacia et devotio!

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy