Pirotechnikai küldetés Zsögöd erdős részén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tűzszerész csapatát tegnap délután egy fel nem robbant lőszer hatástalanításához riasztották. A világháborúból maradt lőszert egy felhatalmazott detektoros találta Zsögöd erdős részén. A tűzszerészek egy PG2 páncéltörő gránátot azonosítottak, amelyet elszállítottak és biztonságosan tárolnak a későbbi megsemmisítésig.

***

❗Felhívjuk a polgárok figyelmét arra, hogy a katonai konfliktusokból visszamaradt, fel nem robbant lőszerek a korrodálódás előrehaladott állapota ellenére még mindig aktívak lehetnek, és ha rosszul kezelik őket, tragédiákat okozhatnak.

❗Emlékeztetünk arra, hogy fel nem robbant lőszerek megtalálása esetén kötelesek felhívni a 112-es egységes segélyhívó számot, értesíteni a helyi városházát vagy a legközelebbi rendőrkapitányságot.

❗A talált lőszereket nem szabad megérinteni, megütni vagy mozgatni, és nem szabad eladni a vas- és színesfémhulladék-gyűjtő központokon keresztül.

❗ Különös figyelmet kell fordítani a gyermekek megelőző oktatására is, hogy tudatosítani lehessen bennük, milyen veszélynek vannak kitéve, ha nem tartják be ezeket a szabályokat.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy