Jandarmeria Montană Harghiteană vă recomandă

0

Articol disponibil în: Română

Jandarmii montani din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Harghita Băi, Băile Tușnad, Lacu Roșu și Borsec execută permanent patrulări specifice cu rol preventiv în zona de competență, atât în vederea menținerii ordinii publice pentru prevenirea și descoperirea infracțiunilor în stațiuni montane și pe trasee turistice din zona acestora, dar și cu scopul de a identifica eventualele probleme ale celor ce se află în zonă.

Atât cetățenii județului Harghita, cât și turiștii ce ne vizitează, trebuie să știe că jandarmii montani de la cele patru posturi țin permanent sub observație zonele în care aceștia s-ar putea confrunta cu situații dificile din cauza condițiilor meteorologice, punând un accent deosebit pe traseele care sunt des frecventate, dar și pe zonele cunoscute ca având un potențial de risc ridicat. Jandarmii montani au în dotare autospeciale de teren, A.T.V.-uri, U.T.V. (Harghita Băi), schiuri, trusă medicală de ultimă generație, echipament de alpinism.

De asemenea, jandarmii harghiteni recomandă turiștilor și persoanelor care intenționează să organizeze excursii în zonă, să aibă asupra lor echipament adecvat sezonului rece și zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului pe care și l-au propus, a gradului de dificultate al acestuia, să folosească doar traseele marcate și să urmărească marcajele, iar în caz de producere a unor situații neprevăzute, ori atunci când consideră că se află într-o situație dificilă, să ceară cu încredere sprijinul jandarmilor montani, fie prin contactarea directă a acestora, fie prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Gheorghe Suciu

Purtător de cuvânt Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Harghita Miercurea Ciuc

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy