Jandarmii harghiteni continuă obținerea de rezultate pe linie silvică

0

Articol disponibil în: Română

Sâmbătă, 19 septembrie a.c., în jurul orei 14,00, un echipaj de jandarmerie aflându-se în misiune specifică de prevenire şi combatere a delictelor silvice, a depistat în zona numită Pârâul lui Ștefan, din apropierea Comunei Corbu, Județul Harghita, trei bărbați care desfășurau activități de tăiere a unor arbori.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii i-au identificat pe numiții, S.P. de 52 de ani, C.F. de 43 de ani și S.P.A de 26 de ani care au tăiat fără drept, cu ajutorul unui motofierăstrău, 9 arbori din specia rășinoase, fără ca aceștia să poată prezenta documente justificative de exploatare, arborii nefiind marcați silvic. Din declarațiile celor trei a reieșit faptul că, aceștia au fost trimiși în acel loc de către o altă persoană. Aceasta din urmă s-a prezentat la fața locului și a afirmat că i-a trimis pe cei trei într- o altă locație, unde avea în lucru o exploatare, lucru infirmat de către cei trei bărbați.

Jandarmii din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița au solicitat sprijinul Ocolului Silvic Toplița, iar în urma inventarierii și cubării materialului lemnos a rezultat o cantitate de 32,43 metri cubi, aceasta fiind predată în custodie.

 Jandarmii le- au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceștia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național”, faptă prevăzută de art. 107 alin. 1, din Legea 46/2008, Cod Silvic și ,,instigare la tăiere ilegală de arbori”, faptă prevăzută de art.47 Codul Penal coroborat cu Legea 46/2008, art. 107 alin. 1.

Dosarul cu actele de sesizare urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Toplița, în vederea continuării cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy