Jandarmii harghiteni marchează Ziua Națională Fără Tutun

0

Articol disponibil în: Română

Jandarmii harghiteni se alătură joi, 19 noiembrie a.c., celor ce marchează Ziua Națională Fără Tutun, prin desfășurarea unei acțiuni de informare- sensibilizare- conștientizare.

Acțiunea ce va avea loc mâine, începând cu ora 12:00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, este derulată în cooperare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog(C.P.E.C.A.) Harghita și va consta în distribuirea unor materiale preventiv- educative (pliante, flyere, afișe) cadrelor militare de către voluntari ai C.P.E.C.A. Harghita. Pe lângă acestea, vor fi pregătite, atât pentru fumători cât și pentru nefumători, mici surprize.

Anul acesta, Ziua Națională Fără Tutun are ca temă: „Ajută- mă să cresc!”.

 Informații suplimentare

 Ziua Națională Fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie.

Având ca temă „Ajută–mă să cresc!”, Ziua Naţională fără Tutun oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

Specialiştii Agenției Naționale Antidrog atrag atenţia şi asupra efectelor dăunătoare în planul sănătăţii ale fumatului secundar, în special asupra copiilor care cresc în familii cu cel puţin un membru fumător. Fără voia lor, aceştia sunt expuşi atmosferei viciate de fumul de tutun şi, în plus, există un risc crescut de a deveni ei înşişi fumători. De aceea, exemplul personal al părinţilor de nefumători este cel mai bun mijloc pentru a îşi convinge copiii să nu fumeze.

Efectele negative ale fumatului nu se limitează la fumător, ele răsfrângându-se dramatic şi asupra celor aflaţi în proximitatea sa. Fumatul pasiv este tot mai frecvent recunoscut ca factor de risc la locul de muncă şi ca o ameninţare la adresa sănătăţii publice.

Sursa: Agenția Națională Antidrog

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy