La Miercurea Ciuc a început pregătirea sistemului centralizat de încălzire

0

Articol disponibil în: Română

Societatea de Gospodărire Comunală Goscom din Miercurea Ciuc a început încă de joi, 17.09.2015, umplerea sistemului centralizat de încălzire, pentru a putea fi pregătit pentru furnizarea agentului termic, în situaţia în care temperaturile vor scădea. Purtătoarea de cuvânt a Goscom, Bio Hajnalka, a declarat că verificarea sistemului a început în zonele Morii, Harghita, Patinoarului şi Eroilor şi va continua şi în restul oraşului, fiind preconizată să se încheie în aproximativ o săptămână.

Locatarii au fost anunţaţi că începe umplerea sistemului pentru a putea să-şi monteze caloriferele, în cazul în care au efectuat lucrări de renovare în apartamente. Verificarea sistemului poate fi amânată şi dacă asociaţia de proprietari anunţă că în unele blocuri sunt în derulare diverse lucrări. „Pregătim sistemul pentru ca în cazul în care vremea se răceşte să putem să furnizăm încălzire. Tot procesul durează aproximativ o săptămână, iar oamenii sunt înştiinţaţi din timp pentru a putea finaliza eventualele lucrări pe care le fac în apartament”, a declarat Biro Hajnalka.

În fiecare an, municipiul Miercurea Ciuc este primul din ţară în care începe furnizarea încălzirii, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în zonă. În anii trecuţi, furnizarea agentului termic a început chiar şi de la mijlocul lunii septembrie, cu precădere la şcoli şi grădiniţe. Reglementările în vigoare prevăd că furnizarea încălzirii se face dacă trei zile consecutiv media temperaturilor între orele 18.00 şi 6.00 este sub 10 grade Celsius.

Există şi asociaţii de proprietari care solicită furnizarea încălzirii mai târziu, pentru că locatarii vor să facă economie, dar sunt şi situaţii în care se cere ca agentul termic să fie furnizat mai repede. Prima temperatură negativă a toamnei s-a înregistrat deja la Miercurea Ciuc, în data de 9 septembrie mercurul termometrelor indicând minus un grad Celsius. În ultimele zile, însă, temperaturile înregistrate în Miercurea Ciuc au fost mult mai ridicate decât de obicei. Cu toate acestea, dimineţile sunt destul de răcoroase iar locatarii care nu sunt racordaţi la sistemul centralizat au pornit deja centralele de apartament.

Sursa: AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy