Marți, 13 – „Ziua Informării Preventive”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va desfășura în perioada 09-14.06.2023, mai multe activităţi dedicate „Zilei Informării Preventive” din România – Marţi 13 „Preveniţi Ghinionul!”.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a alăturat inițiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marți 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”. Desfășurate sub sloganul “Preveniți ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile ce au loc în această zi urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care sunt expuși prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situații de urgență și familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viața și bunurile.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiți prevăzători!

Pentru a marca „Ziua Informării Preventive”, Inspecția de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “OLTUL” al județului Harghita organizează, în perioada 09-14.06.2023, o serie de activități la nivelul localităților, operatorilor economici și instituțiilor, urmărind sistematic, crearea unui comportament preventiv și a unei atitudini proactive în rândul comunității.

Astfel, marți, 13 iunie a.c., personalul Inspecției de Prevenire va organiza puncte de informare preventivă în municipiul Miercurea Ciuc, în Piața Libertății, fiind distribuite, în acest context, broșuri, afișe și pliante cu măsuri care vizează reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., cauzate de improvizații la instalațiile de gaze naturale și electricitate.

În cadrul aceleiași activități, cetățenilor le vor fi prezentate modul adecvat de comportare în cazul producerii unor diferite situații de urgență, principalele reguli de apărare împotriva incendiilor, importanța instalării detectoarelor de incendiu și a detectoarelor de gaze naturale în locuințe, precum și a achiziționării unui stingător de incendiu care să fie la îndemână, în casă.

Atunci când vine vorba despre prevenirea situațiilor de urgență, rolul populației este unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy