Mobilitate internațională de tineret ‘Made in, made by’ – Asociația Agricultorilor din zona Cristuru Secuiesc

0

Articol disponibil în: Română

Asociația Agricultorilor din zona Cristuru Secuiesc va organiza schimbul de tineri ‘Made in, made by’ la Cristuru Secuiesc, județul Harghita, între 18. Și 25. Octombrie 2015.

Proiectul va reuni 36 de tineri provenind din mediul rural și din medii vulnerabile (orfani, crescuți de un părinte, care părăsesc timpuriu școala, etc.) din România, Ungaria, Spania, Italia, Olanda și Bulgaria.

În timpul celor 8 zile,  participanții vor dezbate problemele legate de dominanța mărfurilor importate pe piața care umbrește producerea și comercializarea de bunuri locale și nu este benefică pentru dezvoltarea locală. Tinerii vor analiza problema atât din punctul de vedere al clienților cât și al producătorilor locali și fermierilor.

Principala activitate a schimbului de tineret va fi crearea de 6 clipuri video în 6 teme diferite legate de producția locală: fructe și legume, ierburi, alimente, produse de origine animală, meșteșuguri și băuturi. Participanții vor face interviuri cu fermierii și producătorii locali, reprezentanți ai sindicatelor, experți agronomi, șefi de supermarket-uri, vor filma o parte din fazele de producție și de cultivare și vor adăuga gândurile lor referitoare la problemele. Filmele vor fi prezentate în data de 24.10.2015 în două locații: la Cristuru Secuiesc și la Odorheiu Secuiesc.

Publicul va fi invitat la o cafenea publică în tema proiectului în cadrul căreia vor dezbate problemele legate de valorificarea și promovarea produselor locale. Mobilitatea include mai multe activități interesante în legătură cu obiectivul proiectului: un teatru forum, un atelier în care participanții vor pregăti o machetă care va afișa modul în care produsele locale ar trebui să fie transmise către consumatorii finali, o activitate de chestionar în care tinerii vor merge în fața a diferite magazine și vor pune întrebări membrilor comunității locale cu privire la obiceiurile lor comerciale, etc.

Proiectul include, de asemenea,  activități interculturale cu scopul de a ajuta participanții să cunoască celelalte culturi participante, să elimine stereotipurile și să accepte diversitatea culturală.

Proiectul încurajează dezvoltarea personală și profesională a tinerilor,  ajutându-i să dezvolte competențele-cheie, cele mai importante fiind competențele digitale și civice, de comunicare în limba engleză și inițiativa și antreprenoriatul.

Participanții vor lua parte în fiecare zi la un proces de auto-evaluare și la finalul mobilității vor primi Certificate Youthpass detaliate.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy