Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Moment tensionat la dezvelirea statuii lui Bethlen Gabor. Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a depus lângă statuie portretul lui Avram Iancu

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, s-a dus sâmbătă peste președintele Ungariei, Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia la dezvelirea statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, și i-a dăruit acesteia un buchet de flori și o cocardă tricoloră.

În momentul în care senatorul Călin Matieș s-a apropiat de președintele Ungariei, forțele de ordine i-au atras atenția acestuia.

Când i-a oferit buchetul de flori, s-a apropiat și mai mult, pentru a transmite mesajul. Katalin Novak i-a zâmbit și mulțumit pentru flori.

sursa foto: alba24.ro

Călin Matieș a spus că primarul ar fi trebuit să știe că anul acesta se împlinesc și 150 de ani de la moartea eroului Avram Iancu.

Portretul lui Avram Iancu a rămas pe gazonul din apropierea statuii lui Bethlen Gabor.

Orașul Alba Iulia a fost aleas special pentru acest eveniment festiv, deoarece s-a dorit și aniversarea Colegiului Academic (Collegium Academicum), fondat aici în urmă cu 400 de ani de către principele Transilvaniei, Bethlen Gábor.

surse: alba24.ro, stiripesurse.ro

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.