Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Municipalitatea va construi garaj pentru mașina de pompieri

Foto: ISU Harghita

 

Consiliul Local nu va asigura teren și bani în vederea construirii garajului pentru mașina de pompieri în Harghita Băi, ci va construi garajul. Decizia a fost luată cu ocazia ședinței extraordinare din data de 18 septembrie 2020. Consilierii au alocat finanțări și dezvoltării infrastructurale ale municipiului și ale instituțiilor de învățământ.

 

Idea originală a fost darea în administrare a unui teren și asigurarea bugetului pentru Asociația de Dezvoltară „Hargitafürdőért” cu scopul de a construi un garaj pentru mașina de pompieri primită în donație. Deoarece asociația nu este de interes public, idea inițială nu se poate realiza, și proiectul de hotărâre a fost scos de pe ordinea de zi. Viceprimarul Füleki Zoltán a explicat: municipalitatea va construi garajul pe teren propriu din fonduri proprii, după care garajul va fi dată în administrarea asociației.

Modificarea bugetului de venituri și cheltuieli a avut și alte motive: acordarea unor finanțări în favoarea instituțiilor de învățământ și a Clubului Sportiv Municipal Miercurea-Ciuc. Veniturile piscinei de înot administrat de CSM au scăzut drastic din cauza pandemiei, de aceea au solicitat și au primit de la Consiliul Local 250 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal și a cheltuielilor materiale (dezinfectanți, plexi etc.).

Liceul Tehnologic „Kós Károly” va primi 257 de mii de lei pentru cheltuieli de încălzire, Școala Gimnazială „Nagy Imre” va primi 228 de mii de lei pentru lucrările de reparare a coridoarelor, iar Grădinița „Napocska” va primi 22,6 de mii de lei pentru reparații, pentru materiale de curățenie și alte obiective de inventar.

Valoarea totală a investiției reabilitării internatului Colegiului Național „Octavian Goga” s-a ridicat până la 4,94 de milioane de lei, iar valoarea estimată a dezvoltării sistemului de apă și de apă uzată din Miercurea-Ciuc (proiectul Harvíz SA) a crescut până la 95,5 de milioane de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.