Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noi activități ilicite cu Pomi de Crăciun, stopate de polițiștii harghiteni

Foto cu caracter ilustrativ

 

La data de 15 decembrie 2020, în cadrul acţiunilor specifice de control, desfăşurate pe linia operaţiunilor cu Pomi de Crăciun, poliţiştii harghiteni şi specialiştii silvici au organizat o activitate în acest sens, pe raza municipiului Miercurea Ciuc.

Drept urmare, a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din comuna Lunca de Jos, transportatorul a 22 de Pomi de Crăciun din specia brad, care nu prezentau pe secțiunea de tăiere amprenta dispozitivului dreptunghiular de marcat, așa cum prevede legislația silvică în vigoare.

În aceste condiţii brăduţii au fost ridicaţi în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate de profil, cu depozit temporar în Miercurea Ciuc, poliţiştii angrenaţi în acţiune au aplicat încă două sancţiuni contravenţionale, conform Legii 252/2003 și Legii 55/2020, ambele cu avertisment.

  • IPJ Harghita
dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *