Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nou director medical la spitalul județean de urgență din Miercurea-Ciuc

La sediul Consiliului Județean Harghita a avut loc miercuri, 23 martie, conferința de presă în care a fost prezentat noul director medical al spitalului județean de urgență, dr. Konrád Judit. Aceasta a menționat în deschiderea conferinței că este o onoare ocuparea acestei funcții, însă nu reprezintă o noutate deoarece a mai lucrat în centre medicale asemănătoare. Luarea deciziei a fost mai ușoară și datorită faptului că la spitalul județean există o echipă unită, dar și sprijin din partea consiliului județean, aspecte fără de care conducerea spitalului ar fi o sarcină foarte grea. „Este nevoie de găsirea de soluții pentru a motiva medicii specialiști rezidenți în a alege să lucreze la acest spital și să nu plece să practice meseria în alte orașe, sau în străinătate. Ștacheta a fost înălțată, iar prin experiența acumulată de-a lungul timpului voi face ceea ce este necesar pentru îndeplinirea așteptărilor”, a declarat noul director medical al spitalului de urgență din Miercurea-Ciuc.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a menționat că prin scoaterea la concurs a postului de director medical al spitalului s-a urmărit găsirea unei persoane capabile să elaboreze o strategie prin care spitalul județean să urce o treaptă în ierarhizarea spitalelor și astfel de la categoria a treia, să urce la categoria a doua. Acest lucru ar aduce și mai mulți bani la bugetul spitalului, și mai ales ar reprezenta un beneficiu pentru populația județului și a regiunii, deoarece s-ar asigura servicii medicale pentru care nu ar fi necesară deplasarea în alte centre medicale. De asemenea, pentru asigurarea unui act medical corespunzător este nevoie de înființarea unui laborator de analize propriu spitalului, este nevoie de asigurarea de personal specializat astfel ca să existe linii de gardă în domenii cum ar fi neurologia sau oncologia. Nu în ultimul rând, comunicarea cu medicii trebuie aprofundată și este nevoie de asigurarea condițiilor pentru siguranța actului medical, dat fiind faptul că și în momentul de față au loc lucrări în incinta spitalului. Președintele consiliului județean a amintit faptul că în cadrul ședinței ordinare a instituției, care a avut loc ieri, s-a hotărât desfacerea contractului cu executantul lucrărilor, deoarece au intervenit numeroase schimbări în ceea ce privește planurile de renovare, iar legea prevede faptul că este nevoie de organizarea unei noi proceduri de achiziție publică în acest caz. După evaluarea lucrărilor executate, în cazul în care se semnalează abateri, pierderile vor fi recuperate de la executant. Urmează ca după rezilierea contractului, respectând legislația în vigoare, să se demareze o nouă procedură de achiziție publică pentru continuarea lucrărilor. A fost menționat și faptul că în cel mai scurt timp este nevoie de mutarea secțiilor care funcționează la spitalul de la Șumuleu, deoarece clădirea trebuie dată înapoi bisericii catolice de la Șumuleu. O soluție în ceea ce privește aceste secții ar fi mutarea în clădirea vechii policlinici, sau construirea unei noi clădirii, acest fapt urmând a fi stabilit în viitor. „Sumele alocate din partea consiliului județean pentru achiziționarea de aparatură, noi locuințe, construirea de locuințe pentru medici, toate au ca scop atragerea de medici la spitalul județean”, a afirmat Borboly Csaba. De asemenea, acesta a menționat că se află în curs elaborarea documentației în vederea realizării unui helioport necesar pentru transportul persoanelor aflate în situații grave și care necesită intervenții în centre medicale specializate.

Managerul spitalului județean, Demeter Ferenc a spus că este o bucurie faptul că spitalul are un nou director medical, deoarece astfel munca comitetului director este completată și reprezintă o contribuție semnificativă la bunul mers al lucrurilor și eficientizarea activității din cadrul spitalului județean.

Miercurea-Ciuc, 23 martie 2016
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.