Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

PPMT recomandă electoratului său ca participarea la scrutin şi votul să fie după conştiinţa fiecăruia

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) recomandă comunităţii maghiare ca, la alegerile prezidenţiale din acest week-end, participarea şi votul să fie după conştiinţa fiecăruia, se arată într-un comunicat remis vineri de către conducerea partidului, scrie MTI.

Potrivit comunicatului, în campania prezidenţială din România, candidatul care participă la competiţie în numele comunităţii maghiare, nici după 30 de ani de la schimbarea regimului, nu este „ameninţat” de perspectiva victoriei. Pe de altă parte, campania electorală prezidenţială oferă o oportunitate de a pune pe agenda publică românească problemele importante ale maghiarilor din Transilvania, iar obiectivele comune ar trebui să mobilizeze cât mai mulţi alegători maghiari din Transilvania, demonstrând puterea comunităţii.

Din aceste motive, Partidul Popular Maghiar din Transilvania a propus o consultare atât la nivelul comunităţii, cât şi la nivelul partidelor în ceea ce priveşte persoana candidatului, respectiv a programului electoral pe care îl prezintă. Datorită monopolului reprezentării parlamentare pe care-l dobândeşte, cel mai mare partid maghiar din Transilvania a omis din nou această consultare, iar pe durata campaniei a abordat subiecte aparent simpatice, cu un discurs generalist, omiţând aproape în totalitate problematica maghiară şi, din start, a renunţat la a se adresa unei importante părţi a comunităţii, se arată în comunicatul PPMT.

Potrivit PPMT, persoana care, în baza unor considerente politice realiste şi a performanţei politice, trebuie să decidă cu cine să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale, se află într-o poziţie dificilă.

Din aceste motive, PPMT nu a luat poziţie cu privire la participarea la scrutin şi susţinerea unui candidat, lăsându-şi electoratul său să voteze fiecare după conştiinţa sa.

Facem acest apel în speranţa că, la cele două alegeri de anul viitor, care sunt mult mai importante pentru comunitatea maghiară, vom putea realiza unitatea indispensabilă pentru o participare de succes, se arată în încheierea comunicatului PPMT.

La ultimele alegeri prezidenţiale din 2014, Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, a obţinut 3,47% din voturile validate, iar Zsolt Szilágyi, candidat al PPMT, a obţinut 0,56% din voturile validate.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *