Prefectul de Harghita le cere primarilor să revoce hotărârile referitoare la majorări salariale, întrucât sunt ilegale

0

Articol disponibil în: Română

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, le-a solicitat mai multor primari din judeţ să revoce hotărârile consiliilor locale prin care s-au aprobat majorări salariale pentru personalul instituţiilor publice, întrucât acestea nu respectă prevederile legale. 
Prefectul Harghitei a declarat că în aproximativ 60 la sută dintre unităţile administrativ teritoriale consiliile locale au aprobat hotărâri de majorare a salariilor personalului din instituţiile publice locale invocând prevederile OUG 27/2005. Adrian Jean Andrei i-a atenţionat miercuri pe primari că acest act normativ prevede că autorităţile locale pot stabili o creştere salarială de până la 12 la sută pentru personalul angajat în instituţiile publice, dar dacă sunt îndeplinite cumulativ două condiţii. Potrivit prefectului, creşterile salariale trebuie să se încadreze în cheltuielile de personal, în limita bugetului aprobat şi în limita plafonului de cheltuieli, conform prevederilor legale. 

Adrian Jean Andrei le-a cerut primarilor să revoce hotărârile prin care s-au aprobat majorări salariale, întrucât nu respectă prevederile legale. „Am solicitat primarilor din judeţ revocarea hotărârilor prin care s-au aprobat creşteri salariale, pentru motivul că nu sunt îndeplinite cele două condiţii la data la care actul administrativ a fost aprobat. Am solicitat, totodată, verificarea cu celeritate a acestor condiţii şi în ceea ce priveşte cuantumul indemnizaţiei de însoţitor al persoanelor cu handicap, care să se încadreze în limitele legale”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei. 

El a ţinut să adauge că pentru a responsabiliza instituţiile publice locale a solicitat ca pe dispoziţiile primarilor să apară formula „aviz pentru legalitate”, iar în cazul hotărârilor consiliilor locale formula „contrasemnează pentru legalitate”.

Sursa: Agerpres

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy