Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prefectura Harghita: masca devine obligatorie și în aer liber, pentru toate persoanele prezente în zonele aglomerate

Foto cu caracter ilustrativ

 

Harghita se alătură județelor în care masca a devenit obligatoriu de purtat și în spațiile deschise. 

În data de 07 august 2020 Comitetul Județean Harghita a adoptat HOTĂRÂREA nr. 16/07.08.2020, privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2 la nivelul spaţiilor / activităţilor unde există risc crescut de infectare

 

Astfel,

– Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în: pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instiuţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate de pe teritoriul judeţului Hargita, începând cu data de 11.08.2020, ora 06,00.

– Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior cât şi în exterior, începând cu data de 11.08.2020, ora 06,00.

–  Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 10.08.2020, zonele de pe raza fiecărei unităţi administrativ – teritoriale pentru care va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie. Se va avea în vedere delimitarea clară a perimetrelor pentru care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.

– Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice local

– Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

– Sancţiunile pentru nerespectarea prezentei Hotărâri vor fi aplicate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

– Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor comunica Secretariatului tehnic permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă hotărârile adoptate, în cel mult 24 de ore de la adoptare.

 

                                                                   Instituția Prefectului Județul Harghita

 

Până acum, masca a devenit obligatorie şi în aer liber în următoarele judeţe: Arad, Argeş, Bistrița-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și în Capitală.

dolinex


7 comentarii la “Prefectura Harghita: masca devine obligatorie și în aer liber, pentru toate persoanele prezente în zonele aglomerate

 1. Vr.Andi

  Nu are nici un rost. 90% dintre oameni purta acelasi masca in fiecare zi, pana se rupe.
  Si ca si pana acum oamenii pun mastile cand vad jandarmi sau politisti in apropiere.
  Cu purtarea mastilor, ne facem mai mult rau decat bine.

  Raspunde
 2. dr. Győrffy Eva

  NEM maszk, DE távolságtartás kéne, – annak több értelme lenne. A maszk árt, mert …
  Az emberek nagy többsége ugyanazt a maszkot viseli NAPOKON át.
  Felteszi, leveszi újra meg újra S kezével – mielőtt megmosná-megfog sokmindent, pl. boltokban is.
  Butaság !!!

  Raspunde
  1. Szabó Attila

   Persze hogy butaság! Ez az egész március óta. És mire jó ez az egész? Annak érdekében hogy elkerüljük a büntetést feltesszük a maszkot. De csak addig és nem tovább.

   Raspunde
  1. Lia

   Supunere …,gândești ce spui când se infecteaza atatea in fiecare zi.De ce Italia și alte țări porta mască pe strada fara sa comenteze nimic dar noi comentam mereu.

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *