Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Miercurea Ciuc: ”Împreună pentru circulația sigură de iarnă!”

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

Odată cu venirea zăpezii Primăria Miercurea Ciuc și firma de salubrizare anunță că își vor face datoria, dar și cetățenii trebuie să facă tot posibilul pentru asigurarea condițiilor de circulație potrivite. ”Numai împreună putem să evităm problemele de trafic și rănirile personale, care pot fi cauzate de acumulările de zăpadă, gheață” – transmite municipalitatea.

Consiliul Local Municipal Miercurea Ciuc are ca act de bază în acest sens Hotărârea nr. 80/2004 privind „Normele de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Miercurea Ciuc”, cu modificările şi completările ulterioare. Prin urmare, în baza prevederilor art. 35 subliniăm faptul că:

  • Persoanele fizice și juridice care au în folosință imobil cu orice titlu și asociațiile de proprietari sau de locatari de la blocurile de locuit sunt obligate să asigure ori de câte ori e necesară curățarea trotuarelor de zăpadă și gheață pe porțiunile aferente imobilelor.
  • Zăpada și gheața se depozitează pe partea carosabilă a arterelor de circulație la 30 cm de la bordura trotuarului, lăsând libere gurile de scurgere ale canalelor, fără a stânjeni circulația autovehiculelor.
  • Scoaterea acestora în stradă ori pe trotuar din curți este interzisă.

Deasemenea,  potrivit articolul 59 din Hotărârea nr. 80/2004: „Acoperișurile, balcoanele, jgheaburile și burlanele vor fi curățate de zăpadă și de țurțuri de gheață prin grija proprietarilor, administratorilor sau chiriașilor, necurățarea lor constituind contravenție.”

Amenzile acordate persoanelor fizice, care nu respectă prevederile impuse, sunt cuprinse între 78–180 de lei, iar în cazul persoanelor juridice între 120–540 de lei. Cu toate acestea, scopul nu este de a amenda,  ci să fie circulaţia pietonilor mai sigură, în oraşul nostru.

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc cere locuitorilor municipiului să fie parteneri în curățarea trotuarelor, și solicită șoferilor să parcheze într-un mod prudent, ca să nu împiedice plugurile de zăpadă în munca lor. Să fim gazde bune ai acestui oraș, să creăm condițiile necesare pentru circulația în siguranță și în timpul iernii!

De asemenea, vă reamintim, că utilajele societății Eco-Csík SRL sunt înzestrate cu sistem de localizare prin satelit. Cetățenii pot urmări traseul utilajelor pe pagina web www.ez-gps.ro, folosind indicativul de utilizator „deszapezire@szereda.ro” și parola „deszapezire2020”.

Totodată, pe pagina de web a Primăriei (www.miercureaciuc.ro) în secțiunea Deszăpezire sunt comunicate în fiecare zi datele zilnice referitoare la cantitatea materialelor antiderapante folosite, precum și numărul de km parcurși de utilajele de deszăpezire în ultimele 24 de ore.

 

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *