Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Puiuții de urs, victimele cruzimii celor 4 nemțeni, de negăsit – Ipoteza care se vehiculează în spațiul public

Au trecut 4 zile de când cei patru bărbați din Neamț au scos puiuții de urs din bârlog, manipulându-i brutal și aruncându-i în zăpadă. Motivele din spatele acestui gest crud rămân momentan pe plan secund – important este ca puii să fie găsiți însă până la ora redactării acestui articol nu am primit nicio veste îmbucurătoare în acest sens. Unde sunt sau dacă mai sunt, nu se știe.

Săptămâna trecută polițiștii harghiteni i-au identificat pe cei 4 nemțeni (muncitori forestieri), în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: rănirea sau schingiuirea animalelor, potrivit Legii 205/2004 şi perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie, precum şi deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă, prevăzute de OUG 57/2007.

Ca urmare a celor întâmplate s-a vehiculat intens în spațiul public ipoteza unui trafic cu animale după ce reprezentanții asociațiilor din domeniul protecției animalelor au atras atenția asupra faptului că numeroase exemplare de urși, tigri sau lei ar fi luați de mici, adormiți, trecuți peste hotare și vânduți pentru aproximativ 600 Euro per exemplar.

Sunt imagini care nu sunt demne de țara noastră. Cel mai tare m-a îngrijorat ce a spus și domnul ministru, posibilitatea de a exista o rețea de crimă organizată în acest domeniu și, clar, se cade pasarea cazului către DIICOT, pentru că ei au posibilitatea să ancheteze astfel de structuri a declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green, citat de digi24.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip susține că nu sunt indicii care să confirme această ipoteză.

„Nu există niciun fel de date şi indicii rezonabile, care să sugereze că s-a şi întâmplat aşa ceva. […]Nu au fost găsiţi ursuleţii, cercetările continuă, sunt tot felul de activităţi care se desfăşoară. Ei (muncitorii acuzaţi de comiterea faptei – n.r.) au fost reaudiaţi tocmai pentru a dobândi eventuale date noi, dar nu am nimic în plus”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, citat de publicația online  Ziar Piatra-Neamț

Trafic de animale sau nu, indiferent care ar fi scenariul, șansele de a fi găsiți în afara oricărui pericol scad dramatic cu fiecare zi care trece. Sunt mici, vulnerabili și la vârsta la care sunt dependenți de mama lor, aspecte pe care orice ființă umană dotată cu un strop de empatie ar fi trebuit să le ia în calcul înainte de a acționa.

Citiți și 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *