Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tamara și voluntarii ne vor ajuta în colectarea selectivă a deșeurilor

 

Colectarea selectivă a deșeurilor lansată anul trecut de compania de gestionare a deșeurilor RDE Harghita SRL, arată rezultate foarte bune în Odorheiu Secuiesc, potrivit site-ul www.udvarhely.ro administrat de Primăria Odorheiu Secuiesc.

În ultimul an, cantitatea de deșeuri colectate selectat, a crescut mult datorită colectării selective în pungi de diverse culori. Acesta este un rezultat excelent, ceea ce arată, de asemenea, că populația este deschisă, de fapt, cooperantă. Cu toate acestea, calitatea deșeurilor colectate selectiv trebuie totuși îmbunătățită.

Următorul obiectiv este ca această rată de colectare să ajungă la cincizeci la sută din cantitatea totală de deșeuri din oraș. În acest scop, compania de gestionare a deșeurilor a elaborat un plan de marketing complet și creativ. Așa a apărut Tamara, o minunată mascotă. Figura lui Tamara reflectă personalitatea unui copil tânăr, căruia îi pasă de viitorul planetei și se angajează să-și facă mediul mai curat. Figurativ vorbind, Tamara reprezintă tinerii de la care am primit în împrumut Pământul. Ea arată procesul corect de colectare selectivă a deșeurilor și prin intermediul acestuia promovează importanța protecției mediului în zona noastră.

Tamara poate fi găsită în mai multe locuri: pe afișe tipărite, online și în videoclipuri cu instrucțiuni. Trecătorii au întâlnit-o deja pe pancartele publice. Tamara ajunge și la copii și elevi printr-un program separat. Acest lucru este extrem de important, deoarece este esențial ca generația viitoare să considere colectarea selectivă a deșeurilor un lucru de la sine înțeles. Scopul este de a transmite următorul mesaj tuturor: să producem cât mai puține deșeuri, să le colectăm selectiv, sî putem recicla cât mai multe lucruri, ceea ce înseamnă mai puțină povară pentru natură.

Recent, la începutul lunii curente a fost lansat un proiect cu același scop: elevi voluntari duc muncă de sensibilizare la punctele de colectare a deșeurilor din cartiere.

În iulie și august, în zilele de lucru câte două eleve vor discuta cu cetățenii din Odorheiu Secuiesc, care aruncă deșeurile la punctul de colectare respectiv. Scopul acțiunii este de a atrage atenția oamenilor asupra colectării selective.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *