Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Transparență decizională 100% în vederea echilibrării bugetelor locale

OnlineSolicitari21feb2017_1Platformă-program la dispoziția administrațiilor locale din județ

Marți, 21 februarie a avut loc la sediul consiliului județean din Miercurea-Ciuc o conferință de presă prin intermediul căreia s-a prezentat o platformă-program destinată administrațiilor publice locale.

Conform celor afirmate de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, acest program oferă transparența 100% în luarea deciziilor în ceea ce privește solicitările localităților în domeniul investițiilor. De asemenea, instituția își dorește ca prin intermediul acestui program, procesul decizional să fie unul cât mai ușor, fără teancuri de documente, dar și care să se genereze baze de date care vor fi avute în vedere în procesul de atribuire a sumelor solicitate de localitățile din județ. Primăriile din județ prin autentificarea pe site-ul www.investitii.judetulharghita.ro, urmarea unor pași simpli (aici găsiți filmul de prezentare: https://youtu.be/711CWT6HkQM), pot depune solicitările de investiții în cadrul concursului de proiecte organizat în acest sens de consiliul județean. „Din anul 2008, la baza deciziilor consiliul județean în vederea atribuirii a 20% din impozitul de venit și taxa pe valoare adăugată în vederea echilibrării bugetare se află solicitările înaintate de primăriile din județ. Diferit de alte județe unde aceste sume se acordă pe baza unui tabel, sau sunt la latitudinea președintelui consiliului județean, în județul Harghita banii se distribuie ținându-se cont de investițiile aflate în derulare, sprijinirea mediului antreprenorial, a tinerilor, a localităților care nu pot aplica la proiecte cu finanțare europeană datorită numărului mic de locuitori. Sprijinirea investițiilor menite să sprijine învățământul profesional – înființarea de ateliere, ferme-școală, fenomenul de clacă în vederea reabilitării a grădinițelor, școlilor și dispensarelor din localitățile județului, cele menite a stopa tendințele de depopulare a micilor localități, și nu numai, vor fi prioritare”, a afirmat președintele consiliului județean. Totodată, Borboly Csaba a îndemnat primarii la cumpătare și solidaritate în depunerea solicitărilor de finanțare, dar și să țină cont nevoile reale ale localității pe care o reprezintă. Acesta a mai afirmat că de cele mai multe ori în județul Harghita s-a reușit realizarea din bani puțini a unor investiții importante, prin implicarea locuitorilor, a composesoratelor și factorilor decizionali.

Barabás Csaba, directorul cabinetului președintelui consiliului județean a prezentat platforma-program, menționând ca nu s-au cheltuit bani pentru realizarea acesteia și că aceasta oferă o imagine în timp real, prin intermediul căreia locuitorii pot urmări investițiile din județ. Termenul limită de depunere a solicitărilor este joi, 23 ianuarie, ora 12,00, iar sumele acordate vor fi cunoscute la următoarea ședință a consiliului județean și vor fi făcute publice pe site-ul sus-amintit.

OnlineSolicitari21feb2017_2
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.