Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Unitățile de învățământ harghitene care se încadrează în scenariile verde și galben. Scenariul roșu nu a fost aplicat

Foto: Economica.net

 

Prefectul județului Harghita, Ion Proca, a convocat ieri ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru dezbaterea și aprobarea scenariilor propuse de către Consiliile de administrație a unităților școlare și avizate de către Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică, de începere a anului școlar aplicabile unităților de învățământ din județ.

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în fiecare localitate, membrii CJSU Harghita au aprobat propunerile înaintate de Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ.

Astfel, anul școlar 2020 – 2021, în cele 438 de unități școlare și preșcolare din județul Harghita va începe în următoarele scenarii:

– 376 unități de învățământ în scenariul verde;

– 62 unități de învățământ în scenariul galben, (în 11 unități administrativ teritoriale);

– nici o unitate nu a optat pentru scenariul roșu.

În unitățile școlare în care s-a optat pentru scenariu galben, procesul educațional va fi mixt, prin prezența fizică a elevilor la clase și prin învățământul online.

Incidența cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, așa încât, în funcție de aceasta, scenariile după care vor funcționa unele școli și grădinițe ar putea suferi modificări.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.