Urmează cele mai friguroase zile din istorie pentru luna martie. Temperaturi înregistrate miercuri dimineață în mai multe localități

0

Articol disponibil în: Magyar Română

weather_-_low_temps-1488553182-1057Meteorologii avertizeaza ca urmeaza cele mai friguroase zile din istorie pentru luna martieTemperaturile vor ajunge chiar si la -28 de grade pe 1 si 2 martie.

Potrivit Adminitratiei Nationale de Meteorologie, astazi s-a inregistrat cea mai friguroasa dimineata de zi de 28 februarie din ultimii patru ani.

Temperaturile inregistrate in aceasta dimineata:

Joseni -22.6
Ceahlau Toaca -22.1
Tarcu -21.4
Retitis-Calimani -21.3
Toplita -21.1

Stana De Vale -20.9
Miercurea Ciuc -20.1
Ineu -20.0
Intorsura Buzaului -19.7
Luizi Calugara -19.6
Vladeasa -19.4
Poiana Stampei -19.3
Omu -18.9
Lacauti -18.2
Semenicului -18.2
Baisoara -18.1
Ljubasevka -17.7
Paring -17.4
Barnova -16.8
Bucuresti -10.2
Conform specialistilor ANM, stratul de zapada a atins chiar si 1-2 metri in zona de curbura subcarpatica.

Stratul de zapada in Romania:

50 cm Craiova
43 cm Turnu Magurele
41 cm Slatina
38 cm Zimnicea
36 cm Bechet
20 cm Bucuresti
ANM a anuntat ca valul de frig nu a mai fost atat de extins pe aproape intreg continentul din anul 1971.

In acelasi timp, Serbia, Ungaria, Croatia, Austria, Slovacia, Italia, Marea Britanie, Spania si Franta se confrunta cu furtuni de zapada, viscol puternic si ger.

Frig siberian in Europa. La Polul Nord a fost inregistrata o anomalie

In timp ce Europa se confrunta cu un val de frig glaciar, regiunea arctica are parte de temperaturi maxime record, la Polul Nord fiind inregistrata „o anomalie de 30 de grade Celsius”, informeaza marti APP.

In acelasi timp, suprafata acoperita cu gheata din aceasta regiune a atins cel mai mic nivel pentru mijlocul iernii de la debutul inregistrarilor, in urma cu peste jumatate de secol.

Un fenomen meteorologic numit „incalzire stratosferica brusca” a provocat in apropiere de Polul Nord temperaturi egale sau peste punctul de inghet.

„In termeni relativi, acest lucru inseamna o anomalie de temperatura de 30 de grade Celsius”, a notat pe Tweeter Robert Rohde, om de stiinta in cadrul organizatiei Berkeley Earth din Washington, Statele Unite.

La Polul Nord nu exista senzori de masurare permanenta a temperaturii, insa serviciile de meteorologie din Statele Unite si tarile scandinave au raportat ca valorile au atins cel mai inalt nivel la 25 februarie. bzi.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy