Vin alegerile și încep iar scandalurile pe motive etnice …

0

Articol disponibil în: Română

Marţi seară, înainte de startul partidei dintre Sepsi Sf Gheorghe şi Universitatea Cluj, potrivit celor de la ziardecluj.ro, după intonarea imnului României organizatorii au decis că toţi cei prezenţi în sală trebuie să asculte şi imnul Ţinutului Secuiesc. dragan-petricevic-resize-szi

Bosniacul Dragan Petricevic, antrenorul Universităţii Cluj, nu a a fost de acord cerând jucătoarelor sale să se antreneze pe durata intonării imnului Ţinutului Secuiesc. Pentru acest gest, sportivele din Cluj au fost huiduite pe toată durata partidei.
La finalul partidei, Petrivevic şi-a explicat decizia: „La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ţinutului Secuiesc peste toată tribuna şi suporterii au pretenţia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare, aşa cum au stat când s-a intonat imnul României, şi să asculte imnul Ţinutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îşi continue încălzirea după intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a asculta imnul României în poziție de respect. Apoi, pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inima îmi bate pentru România”.
„Vreau să subliniez, aş fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România, eu fiind bosniac. Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Nu dau lecţii suporterilor cum să se comporte, dar la o manifestare sportivă, într-o ţară democratică, tolerantă cum este România nu e normal să se întâmple ca sportivele mele sa fie huiduite”.
Aceste provocări de doi lei făcute în mod intenționat au originea în disperarea unor lideri politici maghiari care, din păcate pentru populația din zonă, nu sunt capabili să facă nimic altceva decât scandal pe care îl caută cu orice ocazie.
La incompetența politicienilor maghiari se adaugă și orgoliul unor români care nu pățeau nimic dacă stăteau frumos și ascultau imnul Ținutului Secuiesc, Imnul UDMR sau Imnul Facebook-ului sau orice imn credea echipa adversă că e reprezentativ pentru ea.
Sfatul publicației noastre este ca maghiarii, românii și orice alte naționalități din România, în primul rând să se respecte unii pe alții și în al doilea rând să nu se mai ia după incompetenții de politicieni maghiari și români care nu sunt decât cu scandalul în cap și nu sunt în stare să realizeze nimic într-un mandat decât să își instige electoratul la gesturi reprobabile.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy