Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cum sunt mințiți, manipulați și incitați la ură maghiarii din România

Zilele trecute primul ministru Mihai Tudose a spus că „dacă steagul secuiesc urava flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”. Pentru cei care cunosc bine limba româna este clar că a vrut să spună că șefii de instituții care vor arbora acest steag vor fi dați afară, vor ”zbura”.

Ei bine, presa maghiară și unii politicieni maghiari au profitat de ocazia că majoritatea maghiarilor din România nu cunosc bine limba română și au tradus ”a flutura” cu echivalentul în maghiara la ”a spânzura” și de aici a ieșit că primul ministru a spus că va spânzura pe cei care arborează steagul respectiv. O manipulare prin care presa maghiara și unii politicieni maghiari arată cât de ușor de manipulat cred ei că sunt maghiarii din România.

Iată explicația clară din Dicționarul Explicativ al limbii Române pentru cuvântul ”FLUTURA” : FLUTURÁ, flútur, vb. I. 1. Intranz. (Despre insecte, păsări etc.) A mișca, a bate din aripi; p. ext. a zbura.   2. Intranz. (Despre steaguri, haine, plete etc.) A se mișca, a se legăna în vânt; a fâlfâi.

Cum să traduci ”a flutura” ca fiind ”a spânzura”? Asta este incitare la ură etnică și statul român alături de instituțiile sale, dacă mai funcționează vreo una, ar trebui să se autosesizeze și să lămurească această problemă și să pedepsească pe cei care încearcă să mintă și să manipuleze incitând maghiarii din România.

Iosub Robert

 

opel


29 comentarii la “Cum sunt mințiți, manipulați și incitați la ură maghiarii din România

 1. Florea Dumitru

  Atunci si kelemen hunor, biro zsolt si szilagyi zsolt sa iasa din politica ca prin declaratia lor comună de la Cluj e clar ca vor dezbinarea României nu progresul acesteia asa cum au declarat. Ca sa nu mai spun ca Hunor a jurat nu o data pe biblie ca va respecta legile tarii si Constituția României, cand era ministru al culturii. Cu juratul cum ramane? Sau e de forma la politicienii maghiari.

  Raspunde
 2. menasagh

  Szerintem ez csak egy szerecsenmosdatás.
  A miniszterelnök így mondta idézem ” dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”
  Nakéremszépen akkor ki és hogy is érti a flutura kifejezést ?

  Raspunde
 3. Gyorgy Katalin

  ” Am transmis ca daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo ,toti vor flutura langa steag ”Doar eu intreb cum poate omul sa flutura langa steag ?? Unde este pus steagul eu asa stiu undeva sus pe cladiri sau pe stalpi atunci despre ce vorbim ???

  Raspunde
 4. Hans Hedrich

  Penibil, cum il transformati subit PE un politruc in …poet national, siluind logica elementara, jignindu-i prin asta Inca o data pe secuii in mijllocul carora v-ati asezat. Multi romani cu scaun la cap au interpretat corect cele spuse de Tudose, fara contorsionisme cerebrale.
  Rusinos, de cata lipsa de bun simt elementar dati dovada, in numele unui romanism exacerbat si acaparator, PE care at il exhibati in mijlocul celor cu Care traiti. Cat despre autonomie, e timpul sa va luminati mintile imbibate de ura securistoida, altfel ajungeti definitiv in ofsaid si.in afara cadrului valorilor europene. Cititi si recititi pana veti intelege:

  http://m.mediafax.ro/social/apce-considera-ca-autonomia-teritoriala-poate-contribui-la-protejarea-drepturilor-minoritatilor-12445708

  Raspunde
 5. GUTU

  Mai mult ca sigur premierul a spus ca si gindurile de autonomie vor flutura ca steagul in vint.Dar oamenii inteleg ce vor.Cit despre ura si romanii sint atitati .

  Raspunde
 6. lukasz

  din pacate a flutura langa steag insemna a fi spanzurat, poate ca Tudose nu a vrut sa se exprime asa , dar asa a iesit
  va dati seama ce comoara a fost pentru propaganda de la Budapesta,

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *