EXCLUSIV: Ambasadorul britanic Paul Brummel spre Brexit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

paul brummel brexitAmbasadorul Marii Britanii în România, Excelența Sa Paul Brummel, întrebat dacă Brexit-ul poate fi considerat începutul dezbinării UE, a declarat pentru ziarharghita.ro că ceea ce s-a întâmplat pe 23 iunie a fost în mod clar un vot democratic. 33 de milioane de britanici au votat.

Rezultatul de 52%-48% a fost o decizie de a părăsi UE. Noul prim-ministru, Theresa May, a specificat în mod clar că Brexit înseamnă Brexit. Așadar, vom începe negocierile de a pleca. Regulile spun că negocierile trebuie demarate prin apelare la articolul 50 al Tratatului de la Lisabona. Prin colaborare cu alți lideri din UK, prim-ministrul a decis că nu vom apela la articolul 50 cel puțin până la finele anului. Avem nevoie de timp pentru a reflecta la aceasta și cred că partenerii din UE au înțeles aceasta. Ceea ce aș vrea să subliniez este că Brexit-ul nu înseamnă că UK își întoarce fața de la UE. Noi rămânem o țară europeană, iar Marea Britanie va rămâne deschisă spre comerțul internațional. Prin urmare, vom avea o relație apropiată cu România, vom dezvolta relația cu aceasta, deci țările din UE nu au de ce să se îngrijoreze.”, a menționat Excelența Sa Paul Brummel.

În ceea ce privește o potențială paralelă între Brexit,  problema scoțiană din Marea Britanie și  problema autonomiei secuilor din România ambasadorul britanic a declarat că:

În ceea ce privește Scoția, privită ca întreg, dacă ne uităm la macroregiunile din UK, majoritatea au votat să rămână în Scoția și Irlanda de Nord. Cei din Anglia și Whales au votat, majoritatea, să plece. Oficialii noștri au spus clar că acesta este doar un singur referendum al UK, ca întreg. A fost o singură decizie și un singur vot. Acel vot va fi respectat. Prim-ministrul a spus foarte clar că administrațiile deconcentrate, inclusiv administrațiile din Scoția, Irlanda de Nord și  Whales vor fi implicate direct în discuțiile privitoare la negocierile ieșirii din UE pentru a se asigura că toate viziunile și interesele sunt reprezentate. Cred că nu este rolul meu să fac o paralelă cu situația de aici, din județele secuiești din România, pentru că problemele sunt diferite. Este un aspect pe care românii trebuie să îl lămurească în ceea ce privește relațiile guvernamentale cu UAT-urile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy