A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közelében megjelent medvéről számolt be Hargita Megyei Tanácsának elnöke

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egy medve jelenléte aggodalmat keltett Csíkszeredában, és arra késztette a helyi hatóságokat, hogy sürgős intézkedéseket tegyenek a közösség védelme érdekében. Szerdán Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba jelentette, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közelében egy medve tartózkodik.

„Ismét megjelent a medve Csíkszeredában! Ma reggel ijesztő helyzettel szembesültem. Kérem, legyenek nagyon óvatosak, amikor a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Tudor negyed környékén járnak. Kérem a városvezetést, hogy tegyen intézkedéseket a medve eltávolítására, amely veszélyt jelent a közösségre. Hasonló helyzetekben, ha medve jelenlétét észlelik, kérjük, hívják a 112-es egységes segélyhívó számot” – figyelmeztetett Borboly Csaba Facebook-bejegyzésben, amelyhez egy videó is társult, amelyen szemmel láthatóan a medve által szétszórt szemetet összegyűjtő munkások láthatóak.

Borboly hangsúlyozta, hogy Bukarestben és Brüsszelben is folytatni fogja az emberek és a nagyragadozók együttélésének kérdésében való érdekérvényesítést. Hangsúlyozta, hogy olyan intézkedésekre és törvényekre van szükség, amelyek az emberi élet védelmét szolgálják, anélkül, hogy a biológiai sokféleséget károsítanák.

Nem ez az első eset, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közelében medvék jelentek meg. A hatóságoknak 2019-ben elektromos kerítést kellett telepíteniük a kórház köré, hogy a medvéket visszatartsák a kórház udvarára való ismételt behatolástól.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy