A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi laboratóriummal működik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi spitalKórház laboratóriuma március 3-áról 4-ére virradólag vált működőképessé. A sürgősségi labor felállítására azért volt szükség mert a kórház nem hosszabbított szerződést azzal a céggel, amelyik az elmúlt 15 évben biztosította a laborszolgáltatást.
„Ma 0.00 órától működik az új labor, amit 24 óra alatt sikerült felállítani és az apróbb gondoktól eltekintve müködőképes. Minden kezdetnek megvannak a nehézségei, de nagyobb problémák nem adódtak. Örülök és büszke vagyok az új céggel való közös megvalósításunkra, amely gazdasági szemszögből sem elhanyagolható”, nyilatkozta az Agerpres-nek dr. Demeter Ferenc, a kórház igazgatója.
A betegek nem szenvedtek semmilyen hátrányt a kialakult helyzetben és az igazgató köszönetét fejezte ki a kórház dolgozóinak hozzáállásukért a probléma mielőbbi megoldásához.
„Elégedett vagyok, megkönnyebbültem és tréfára véve a dolgot elmondhatom, hogy hálás vagyok a problémát okozó cégnek, mert így rájöttem: egy olyan csapatom van amelyikre mindig számíthatok.(…) Ez egy közös erőfeszítés volt és az odaadás példája az alkalmazottak részéről”, mondta dr. Demeter.
A kórház igazgatója kiemelte, hogy nem hosszabbíthatta meg a szerződést azzal a céggel , amelyik eddig 15 éven keresztül végezte a laboratóriumi aktivitást, mert ez éppen egy közbeszerzési folyamatban vesz részt.
„A cég javaslatát ingyenes szolgáltatásra nem fogadhattuk el, mert az egy közbeszerzési folyamatban vesz részt”, pontosított Demeter. Arra a megjegyzésre, hogy a sürgősségi labort működtető cég is közbeszerzési folyamatban vesz részt éppen, a manager azt válaszolta: ”létezik egy teljesen törvényes szolgáltatási szerződés”.
A Csíkszeredai megyei Sürgősségi Kórház tavaly írt ki közbeszerzési versenyt a laborvizsgálatok elvégzésére, amit egy bukaresti cég nyert meg azzal a céggel szemben, amelyik az utóbbi 15 évben biztosította a laborszolgáltatást. A vesztes cég többszöri óvást nyújtott be a bíráló bizottsághoz, azzal az indoklással, hogy a nyertes cég indokolatlanul alacsony árakkal dolgozik. Jelenleg zajlik a nyertes kijelölésének folyamata. Mivel a laborszolgáltatást eddig végző cég nem volt hajlandó meghosszabbítani a lejárt szerződést az elbírálási folyamat végéig, a kórház vezetősége úgy döntött, hogy felállítnak egy laboratóriumot a sürgős vizsgálatok elvégzésére, a rutinvizsgálatokat Bukarestben végzik.
Forrás:www.romedic.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy