A Hargita megyei magyar politikusok elmúlt évi megvalósítása NULLA

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita megyét országszinten képviselő magyar politikusok kezet ráztak a kormányon levő PSD-ALDE koalícióval. Bár nem sikerült miniszterjelöltjeiket érvényesíteni, sikerült államtitkári, tanácsosi, stb posztokat elcsípniük.

Az egy év alatt, mióta a kormányon levő koalíciót támogatják, a Hargita megyei magyar politikusoknak saját előnyeiken kívül a következőket sikerült megvalósítani Hargita megye számára:

– NULLA km autópálya

– NULLA km új útszakasz

– NULLA km vasúti infrastruktúra

– NULLA km öntözőberendezés

– NULLA km magasfeszültség

– NULLA km vízszabályozás

– NULLA km gázvezeték

– NULLA híd és völgyhíd

– NULLA új bölcsőde, óvoda, iskola

– NULLA új járóbeteg rendelő, kórház

– NULLA öregotthon

– NULLA fogyatékosokat gondozó otthon

– NULLA árvaház

– NULLA új lakás

– NULLA park

– NULLA új mozi, színház, kulturális intézmény

– NULLA ipari beruházás

– NULLA stratégiai beruházás

és a NULLA lista még hosszan folytatódhatna…

Jóemberek, még egy új temető sem létesült Hargita megyében. Saját előnyeik megvalósításán kívül mit csinálnak ezek a magyar politikusok, akiket a magyarság országos képviseletéül választott?

Senki nem vár el felhőkarcolókat vagy autópályákat, repülőtereket és gyárakat, de egy szerencsétlen orvosi rendelőt, egy háromcsoportos óvodát, egy hidat, vagy egyéb teljesen banális dolgot Hargita megye számára nem lehetett volna kérni a román kormánytól, amelyet egyébként a magyar politikusok támogatnak választóközönségüktől kapott voksaikkal?

Magyar politikus urak. Értem, hogy területekről, zászlókról és hivatalos nyelvekről megy a show, de ezek mellett nem lehetne kérni a kormánytól egy helikoptert, ami a magyarokat gyorsabban szállítaná az orvosi ellátás felé? Az isten tudja milyen falvakban elfeledett öregeknek, akiknek az sincs, aki egy pohár vizet vinne, egy öregotthont nem lehetett volna kérni? Egy hídra való pénzt, hogy a lakosok ne legyenek kénytelenek kilométereket kerülni, nem jutott eszetekbe kérni?

Ez a Hargita megyei valóság, ahol a politikusok csodálkoznak, miért nem mennek el az emberek szavazni, és azon is fognak csodálkozni, hogy lassan- lassan a magyarok román pártokra fognak szavazni, amelyek a NULLÁ- nál egy kicsit többet fognak értük tenni.

 

Iosub Robert

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy