A levett székely zászlók a magyar történelmi egyházakhoz kerültek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa által Hargita megye zászlójaként megszavazott székelyzászlókat szerdán, január 4- én, a megyei tanács rendkívüli ülésén átadták a magyar történelmi egyházak képviselőinek. Ilyen irányú döntés született miután a marosvásárhelyi táblabíróság végleges döntést hozott a zászlók úgy a megyeháza homlokzatáról, mint az épület bejáratától illetve a tanácsteremből történő eltávolítására.

„Azért hagytuk jóvá Hargita megyében ezt a zászlót, mint a megye zászlaját, mert nagyon sok településen a Rendőrség megbírságolta a lakosokat és intézményeket, sok feljelentés érkezett az Ügyészséghez és nagyon sok embert zaklattak. Ha nyugodtan használhattuk volna ezt a zászlót, mint ahogy Európaszerte teszik, ahol bármilyen szimbólum használható (…) akkor Hargita Megye Tanácsának nem kellet volna ezt a zászlót jóváhagynia, hanem úgy mint ahogy Kovászna és más megyékben tették, jóváhagyott volna egy a megye specifikumának megfelelő zászlót. Röviden: miért épp ez a megye zászlója? mert sok embert zaklattak és mihelyst megszavaztuk ezt a zászlót a zaklatások megszűntek”, mondta Borboly Csaba a hivatalos fordítás alapján.

A témához kapcsolódó további anyagok:

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy