Az egészségügyi kártya rendszere ismét nem működik.Az orvosok csak a sürgősségi eseteket akarják ellátni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Egészségbiztosító Pénztár(CNAS) egy közleményt adott ki,mely szerint a kártyarendszer nem működik.

A CNAS elnöke,Vasile Ciurchea szerint a Pénztár technikusai egy meghibásodást észleltek az orvosi szolgáltatásokkal kapcsolatos elektronikus aláírások hitelesítésében és a hétfői nap folyamán igyekeznek ezt a helyzetet megszüntetni.

„2016 február 14-től és a meghibásodás kiküszöböléséig az orvosi szolgáltatások offline módban fognak működni”olvasható a CNAS honlapján kiadott közleményben.

„Receptek írhatók,küldőpapírok vizsgálatokra azzal a feltétellel,hogy ezeket 72 órán belül érvényesítsék.Mikor a probléma megoldódik ismét visszatérünk az online rendszer alkalmazására.Ma vasárnap van emiatt nem tudunk bizonyos műveleteket véghezvinni.Holnap délre remélhetőleg a rendszer ismét funkcionális lesz”mondta Vasile Ciurchea, a CNAS elnöke,hozzátéve,hogy jelenleg a rendszer karbantartását kizárólag a CNAS technikai csapata biztosítja.

„Kiadtuk a műszaki leírást tartalmazó füzetet egy licit kiírásához.Tavaly december 15-éig biztosítva volt a karbantartás,akkor is kiírtunk egy licitet de nem jelentkezett senki.Most reméljük másképp lesz”mondta a CNAS elnöke.

Vasárnap,február 14-én a következő hirdetés jelent meg:”a rendszer nem képes hitelesíteni az elektronikus aláírásokat a kártyák használatakor.A kártyaleolvasó kéri a pin-kódot és amikor a szolgáltatás az adatbázisba kerül nem követi az aláírás,így a rendszer csak a szolgáltatást regisztrálja,a kártya számát és az időpontot.”

A kártyarendszer bevezetésétől jelen pillanatig számos esetben nem működött a rendszer és a kártyák nem voltak leolvashatóak.

Forrás:realitatea.net

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy