Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az egészségügyi kártya rendszere ismét nem működik.Az orvosok csak a sürgősségi eseteket akarják ellátni

Az Országos Egészségbiztosító Pénztár(CNAS) egy közleményt adott ki,mely szerint a kártyarendszer nem működik.

A CNAS elnöke,Vasile Ciurchea szerint a Pénztár technikusai egy meghibásodást észleltek az orvosi szolgáltatásokkal kapcsolatos elektronikus aláírások hitelesítésében és a hétfői nap folyamán igyekeznek ezt a helyzetet megszüntetni.

„2016 február 14-től és a meghibásodás kiküszöböléséig az orvosi szolgáltatások offline módban fognak működni”olvasható a CNAS honlapján kiadott közleményben.

„Receptek írhatók,küldőpapírok vizsgálatokra azzal a feltétellel,hogy ezeket 72 órán belül érvényesítsék.Mikor a probléma megoldódik ismét visszatérünk az online rendszer alkalmazására.Ma vasárnap van emiatt nem tudunk bizonyos műveleteket véghezvinni.Holnap délre remélhetőleg a rendszer ismét funkcionális lesz”mondta Vasile Ciurchea, a CNAS elnöke,hozzátéve,hogy jelenleg a rendszer karbantartását kizárólag a CNAS technikai csapata biztosítja.

„Kiadtuk a műszaki leírást tartalmazó füzetet egy licit kiírásához.Tavaly december 15-éig biztosítva volt a karbantartás,akkor is kiírtunk egy licitet de nem jelentkezett senki.Most reméljük másképp lesz”mondta a CNAS elnöke.

Vasárnap,február 14-én a következő hirdetés jelent meg:”a rendszer nem képes hitelesíteni az elektronikus aláírásokat a kártyák használatakor.A kártyaleolvasó kéri a pin-kódot és amikor a szolgáltatás az adatbázisba kerül nem követi az aláírás,így a rendszer csak a szolgáltatást regisztrálja,a kártya számát és az időpontot.”

A kártyarendszer bevezetésétől jelen pillanatig számos esetben nem működött a rendszer és a kártyák nem voltak leolvashatóak.

Forrás:realitatea.net
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.