Az évszázad Hargita megyei felfedezése! Dák leletek az úgynevezett Székelyföldön

0

Articol disponibil în: Magyar Română

dacic harghitaA sors és a régészet kemény csapást mértek azokra, akik az úgynevezett Székelyföld autonómia gondolatát támogatják, olyan adatokra támaszkodva, amelyek kizárják a románok jelenlétét Hargita megye földrajzi térségéből.

Több, 2000 éves dák leletet fedeztek fel a Hargita megyei Madéfalván, melyek közül talán a legfontosabb egy dák nyakék. Ezek a felfedezések alapjaiban rendítik meg a magyarok ezen a vidéken történő kizárólagos letelepedésének elméletét és sok szélsőségesen gondolkodó szájára tesznek lakatot.

65Sajnos vannak azonban, akiket ez a felfedezés teljesen kiborított, és azon ügyködnek, miként tarthatnák titokban a felfedezést és hogyan akadályozhatnák meg egy régészeti lelőhely megnyitását. Szerencsére a megtalálók, illetve a madéfalvi helyi hatóságok átadták a leleteket a Hargita Megyei Kulturális Igazgatóságnak, ahol Bakos László igazgató regisztrálta a felfedezést az érvényes jogszabályok szerint.

Nagy érdeklődéssel követjük, vajon a Hargita megyei hatóságok kiutalják-e a régészeti lelőhely létrehozásához és további leletek kereséséhez szükséges erőforrásokat, valamint, hogy a magyar szélsőségeseknek lesz-e annyi erejük, befolyásuk, hogy megakadályozzák a régészeti munkát.

vestigiu-predare2

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy