Az utóbbi 24 óra bevetései. Narancssárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az utóbbi 24 órában 12 bajba jutott személynek nyújtottak elsősegélyt a megyei SMURD egységek, egy esetben közlekedési baleset, négy orvosi eset és hét esetben sérülés miatt.

Ugyanakkor Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medvék jelenléte miatt a tusnádfürdői lakosoknak: tegnap este 21:58-kor négy medve volt jelen, ma, július 7-én, 11:21-kor egy medve jelent meg a tusnádfürdői vasútállomás környékén.

Tegnap 19:00 óra körül stagnált a forgalom a DN 15-ös országúton Borszéken, mert 4 fa dőlt az úttestre. A borszéki önkéntes tűzoltóalakulat és az országos útügy csapatai avatkoztak be az akadály elhárítására.

A Hargita megyei tűzoltók készenlétben állnak a beavatkozásra a lakosság kérésére, tekintettel arra, hogy megyénkben ma, július 7-én, 14:00- 22:00 óra között légköri instabilitásra vonatkozó narancssárga figyelmeztetés van érvényben, vihar (80-90 km/órás széllel), felhőszakadás, villámlások és jégeső várható. A lehulló eső mennyisége meghaladja a 35- 40, helyenként az 50-70 litert négyzetméterenként.

Emlékeztetjük a lakosságot, hogy a veszélyes időjárási jelenségek idején maradjanak házaikban, vagy más, védelmet nyújtó zárt térben. Ugyanakkor javasoljuk, hogy személygépkocsijukat fáktól, villanyoszlopoktól távol parkolják le.

Információk a megelőző intézkedésekről és a viselkedésről különböző nagyságrendű vészhelyzetek vagy katasztrófák esetén a https://fiipregatit.ro/ platformon vagy a DSU alkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az AppStore-ból.

Információs és közönségszolgálati osztály

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy