Hargita Megye Tanácsa a Fehér Házhoz hasonló informatikai rendszerrel rendelkezik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa egy olyan informatikai rendszert tesztel, amelyen keresztül a polgároknak lehetőségük lesz a kérelmeik megoldási fázisait nyomon követni. A rendszer célja hatékonnyá és átláthatóvá tenni az intézmény tevékenységét. A projekt kezdeményezői szerint „hasonló rendszert használnak a Fehér Házban is”.

A Hargita Megye Tanácsának Fejlesztési Ügynöksége által kifejlesztett rendszer egyelőre csak a megyei tanács szintjén működik belső használatban, az alkalmazottak mindennapi munkáját követi figyelemmel. Barabás Csaba elmagyarázta a rendszer működését. Az intézmény alkalmazottját e- mail- ben értesítést kap egy bizonyos megbízatásról, a téma részleteiről és a határidőről. A megbízatással kapcsolatos összes tevékenységet regisztrálja a rendszer, és ha a határidő közeledtével nem történt érdembeli megoldás, az alkalmazottat figyelmeztetik. Miután a megbízatást sikerrel teljesítette, az alkalmazott jelzi ezt a rendszernek. Ezt követően a felettese ellenőrzi a munkát. Ha valamit nem talál megfelelőnek jelzi ezt a rendszernek és a munkavállalónak helyre kell állítania a dokumentumokat vagy újrakezdeni bizonyos fázisokat.

Ha a munkavállaló pihenőszabadságot igényel, át kell adnia megbízatását egy másik munkavállalónak, hogy az ügyek ne maradjanak rendezetlenül ez idő alatt sem.

Barabás Csaba szerint a rendszer azért is fontos, mert „ a segítségével átlátható, hogy egyes munkavállalók túl vannak- e terhelve, míg másoknak kevés a munkájuk, továbbá nyomon követhetők a folyamatban lévő projektek, ily módon hatékonnyá téve az intézmény tevékenységét”.

Az idézett forrás szerint jelenleg a polgári kérelmek megoldási szakaszainak követésére is tesztelik a rendszert. Az iktatószám alapján a polgár a számítógép előtt ülve le tudja ellenőrizni, ki a felelős a benyújtott kérelem megoldásáért és milyen fázisban van a megoldás. Remélhetőleg a rendszer két hónapon belül működőképes lesz, ebben az időszakban javaslatokat várnak a lakosság részéről a [email protected] címre. A tesztelésbe beszállhatnak egyes polgármesteri hivatalok is, akik majd díjmentesen használhatják a rendszert.

A rendszer kifejlesztése nem igényelt külön pénzalapot, a megyei tanács munkatársai végezték ingyenes informatikai programokat használva. A rendszer biztonságára nézve Barabás Csaba elmondta, hogy „hasonló programokkal dolgoznak a Fehér Házban is”.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy