Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere belekeveredett a romániai E-Star üzletbe?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Seszták-MiklósHabár első látásra az E-Star úgy tűnik, hogy egy önálló vállalkozás, egy egyszerű KFT Romániában. A vállalkozás fonalát követve felfedeztem, ahogy azt már előző írásaimban bemutattam, egy teljes Magyarországról irányított üzleti hálózatról van szó. Mélyebbre ásva rájöttem, hogy Gyergyószentmiklós esetében, a fűtés szerződés felbontása után, az E-star Magyarországról közbeiktatottakon keresztül koordinált, igen jelentős pénzügyi követeléseket kér a várostól, szerződésbontással fenyegetőzve és ebben a helyzetben nem lehet egyezkedni csak Budapesten, ez derül ki egy átiratból, amit az E-STAR REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI KÖZPONT címzett a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalnak. Ettől az átirattól válik bonyolulttá és érdekessé a kérdés, amely igazán túllepi bármely Hargita megyei hatóság vagy intézmény hatáskorét. A gyergyószentmiklósi E-star értesíti a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalt egy átiratban, amit alább tekinthetnek meg „a tárgyalásra kizárólag Seszták Miklós képviseletében eljáró, Seszták Miklós úr által kijelölt személy jelenlétében kerül sor”

Miért értjük mi az E-star átiratából azt, hogy a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal a magyar kormány egyik miniszterének segítségét kérte azért, hogy megoldjon egy romániai, gyergyószentmiklósi gondot, ez egy olyan kérdés, aminek a válaszán lesz mit munkálkodni a Hargita megyei Prefektusi Hivatalnak.

Milyen dolga van, vagy milyen érdekeltsége Seszták Miklósnak, a magyar kormány, nemzetgazdasági miniszterének, hogy közvetítsen egy olyan konfliktusban, amely egy romániai KFT és egy romániai polgármesteri hivatal között zajlik. Ez egy annyira nehéz kérdés, hogy nincs bátorságunk arra, hogy feltételezéseket fogalmazzunk meg. Hagyjuk, az állam intézményeit, a Külügyminisztériumot vagy más olyan hatóságokat, akik képesek, erre a valóban nehéz kérdésre válaszoljanak.

estar1estar2

Pe același subiect :
” Operațiunea E-star ” se desfășoară în continuare sub nasul instituțiilor statului din Harghita
Locuitorii din Gheorgheni nu se pot racorda deși au gaz în localitate
Cum va rezolva primăria Gheorgheni problema încălzirii în aceasta iarnă?

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy