Nagy Ünnep a Maroshévízi Tesbites Illés Kolostornál

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2016 július 20- án a Maroshévízi Szent Tesbites Illés Szerzetesi épületnél szent liturgiára került sor a templom védőszentjének ünnepén. Őszentsége Andrei, Kovászna és Hargita megye püspöke, Őszentsége Visarion Tulcea püspöke szolgáltatta a szent liturgiát, papok és diakónusok csoportjától kísérve. A szent liturgiát követően Miron Cristea pátriárka szüleinek megemlékező szertartására került sor.

Őszentsége Visarion tanító beszédében elhangzott: „ Áldott helyen állunk ma itt, ahová eljöttünk letérdelni a Szent Oltár elé, megköszönni a Világosság Atyjának minden jó ajándékát és jótéteményét, amelyeket a mennyből ránk áraszt, és amelyekről lehet nem is tudunk. „Szent Tesbites Illés Próféta” ünnepén, akit egyházunk július 20- án ünnepel, lelkünkben hittel jöttünk inni ebből az Istenben reményt és bizalmat adó forrásból. A mai nap erre az önfeláldozó hitre, szeretetre, minden mennyei ajándék Forrására tanító prófétára emlékezünk, aki Megváltónk földi eljövetele előtt 800 évvel élt. Illés Próféta a mai ember számára is a hit, az önfeláldozó szeretet példaképe. A Megváltó előképe, csodákat tett, az igaz szót hirdette, egyházunk nagyra becsüli. Az egyházi élet fáklyája napjainkig, és az eljövendő időkben is. Kérjük mi is a nagynevű Szent Tesbites Illés Prófétát, aki a román hagyományok szerint a mennydörgés és villámlás ura, hogy védelmezzen, szent imái által óvjon, és sugalmazza nekünk is a szentség szellemét”.

Médiakommunikációs Tanácsadó Alexandru Moroianu


Sursa: episcopiacvhr.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy