Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

12 óra leforgása alatt négy esetben jelezték medvék jelenlétét

Június 14-én este három hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, amelyen medvék jelenlétét jelezték Tusnádfürdőn. A negyedik hívás június 15-én reggel érkezett. A csendőrök mind a négy esetben közbeléptek.

Az első bejelentés 22:00 órakor történt, miszerint egy anyamedve három boccsal bement az üdülőtelep egyik üzletébe megérezve az ételszagot. A mobil csendőregység csapatának helyszínre érkezéséig egy hegyi csendőr zavarta el sikeresen az anyamedvét.

22:50-kor érkezett a második hívás, aki elmondta, hogy egy medve van az üdülőtelep központjában. A közelben tartózkodó csendőrök elzavarták a vadat. Eközben az anyamedve újra megpróbált az élelmiszerüzletbe behatolni, de újra elzavarták.

A harmadik riasztás 23:42-kor történt, egy nő jelentette, hogy medve keres élelmet az egyik kukában. A medvét az erdőbe zavarták.

Hajnali háromkor telefonált egy férfi, aki arról számolt be, hogy a hárombocsos medve a garázsa ajtajánál tartózkodik. Az anyamedvét ismét elzavarták az erdő irányába. A csendőrök még egy ideig a közelben maradtak megbizonyosodni, hogy a vadállatok nem térnek vissza.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy amikor medvét látnak lakott területen, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak meg közbeavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne közeledjenek a medvékhez fényképkészítés céljából.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=890578438107474

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.