„Székelyföld Románia szerves részét képezi és az is marad” mondta az RMDSZ-es Asztalos Ferenc Csaba

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke az RMDSZ-es Asztalos Ferenc Csaba szeparatista propagandát folytat etnikai alapon a székelyföld érdekében, írja a dantanasa.ro. csaba-asztalos-ferenc-secesionistEgy facebook posztoláson Asztalos Ferenc Csaba látható egy Csíki sörrel „Hajrá Székelyföld” felirattal. Ugyanaz a Dan Tanase nyilatkozata szerint Asztalos vezetése alatt a CNCD a „székelyföldi” közigazgatás magyarosító eszközeként működik. Asztalos vezetése alatt a CNCD elutasítja a Hargita és Kovászna megyei románok RMDSZ általi etnikai alapokon történő diszkriminációjának megállapítását”.

A replika jogán Asztalos14523041_1278788965499505_7363316672241920885_n Ferenc Csaba így válaszolt a kritikára: „Dan Tanase úr egészségére! Csak annyit mondok neki, hogy Székelyföld Románia szerves része (és az is marad) mint Bánság, Bukovina, Olténia, Mócvidék, Barcaság és mások. Mindezek a földrajzi régiók a történelem során kialakult kulturális, gazdasági és etnikai sokféleséget jelentenek és Románia fontos erőforrásai. Ezen régiók népszerűsítése nem Románia, mint egységes nemzetállam ellen irányul, hanem inkább erősíti azt! Úgy hogy arra kérem, ne ijesztgesse a jóhiszemű embereket mindenféle kitalációval, miszerint a Székelyföld szecessziót és a régió függetlenedését jelenti! Nem, Székelyföld Románia egységes nemzetállam szerves része, a régió minden történelmi, földrajzi gazdagságával együtt! Végül, mert önt foglalkoztatja a Székelyföld, mondjuk együtt „Hajrá Székelyföld!””

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy