Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség- az elmúlt hét mérlege: 9 esetben tettek bejelentést medve jelenléte miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2024. június 24-30 közötti időszakban a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 9 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, amelyekben medve jelenlétét jelezték Maroshévíz, Marosfő, Zetelaka, Solymosiláz, Szépvíz, Kányád és Csíkcsicsó településeken.


A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodájába a 112-es rendszeren keresztül érkező 9 hívás közül, amelyek medvék jelenlétét jelezték, mindössze egy esetben volt szükség beavatkozásra, ugyanis a többi esetben a medvék már nem voltak a helyszínen a csendőrök kiérkezésekor.

Június 28-án 10:00 óra körül medvét jelentettek Marosfőről. Egy csendőrjárőr csapat ment ki a helyszínre, és megerősítették a medve jelenlétét. Rövid időn belül a szomszédos erdős részre zavarták a vadállatot.

Az év eleje óta 220 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatánál a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül, amelyek medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A járőrök minden esetben egy ideig a területen maradtak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a veszély már nem fenyeget. A beavatkozó csoport a 81/2021 sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseivel összhangban az esemény helye szerinti közigazgatási terület polgármesteréből/alpolgármesteréből, csendőrökből, a vadászegyesület képviselőjéből és egy állatorvosból áll.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy minden ilyen helyzet észlelésekor hívják a 112-es segélyhívószámot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék elhelyezésével, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.


E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy