A Visit Harghita alkalmazás Oroszországban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Március 6- 10 között a Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Hargita ADI) és a székelyudvarhelyi Tourinfo iroda közösen vett részt a berlini turisztikai vásáron (ITB Berlin), ahol Hargita megye turisztikai alkalmazását (Visit Harghita) és Székelyudvarhely hangos idegenvezetőjét (Travel2U) ismertették az érdeklődőkkel.

Március 12- 14 között került sor Moszkvában a Mitt, Moszkvai Turisztikai Kiállítás 26. kiadására (Moscow International Travel & Tourism Exhibition), ahol a Hargita ADI a Visit Harghita alkalmazás segítségével népszerűsítette Hargita megyét. Az alkalmazást Szabó Károly, a Hargita ADI igazgatója mutatta be a helyszínen.

Az alkalmazás nem csak a turisták számára készült útmutató, hanem az utazásszervezők számára is nagy segítséget nyújt a csomagok elkészítéséhez. Nagyon vizuális, átlátható és multifunkcionális alkalmazás – mondta Szabó Károly. A Hargita Közösségi Fejlesztési Szövetség célja a kapcsolatok kiépítése, a megyei potenciál és értékek bemutatása a nemzetközi idegenforgalmi és utazási kiállításokon való részvétel, a turisták igényeinek felmérése, érdekeik feltárása, új ötletek gyakorlati megvalósítása, jó példákból való tanulás.

A Visit Harghita alkalmazást az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként a CJ Harghita fejlesztette ki.

A megyei tanács elnöke rámutatott, hogy az idegenforgalmi vásárokon való részvétel fő célja az, hogy növelje a turisták által a térségben eltöltött éjszakák számát, támogassa a vállalkozókat, erősítse a régió gazdaságát, mivel ez az alapvető feltétele, hogy fiataljaink itthon maradjanak. A Hargita Megyei Tanácsban végzett minden tevékenységünk ezt célozza, bízom abban, hogy ezek a turisztikai vásárok segítenek elérni céljainkat, ”mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.

Ugyanakkor a Visit Harghita alkalmazás fontos szerepet játszik Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának és a Megyenapok népszerűsítésében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy