Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Partidul Ecologist Român: Prin refugiați, Ungaria ar putea urmări să ajungă în Harghita și Covasna

Partidul Ecologist Român a transmis, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă, că îi solicită președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență o ședință CSAT, în contextul evenimentelor de la granița de vest a României.

PER susține că, în realitate, Ungaria urmărește să ajungă, prin intermediul refugiaților, în Harghita și Covasna.

„Chiar dacă motivul oficial este blocarea accesului refugiaților/imigranților pe teritoriul Ungaria, recenta și nefericita experiență care a dus la pierderea Crimeii de către Ucraina, eveniment la care partenerii noștri occidentali au asistat neputincioși în pofida tuturor tratatelor internaționale parafate , ne face să privim cu îngrijorare atitudinea belicoasă adoptată de Ungaria. Ținând cont de „experimentul” Crimeea, nu putem să nu ne întrebăm cât de repede va reacționa Europa dacă, în zăpăceala și confuzia generală creată de criza refugiaților, trupele maghiare urmăresc „invadatorii” până în Harghita? Sau Covasna? Și ne mai întrebăm ceva: cine ar putea să ne răspundă la prima întrebare: premierul Victor Ponta, care încalcă la rândul lui toate uzanțele diplomatice înjurându-se ca la ușa cortului cu guvernanții de la Budapesta? Sau opoziția din România, care nu are nicio treabă cu criza refugiaților și bate acum din pinteni incitată de posibilitatea de a ajunge la putere după trimiterea premierului Ponta în judecată? Din această cauză, PER se adresează direct președintelui Klaus Iohannis, căruia îi cere să ia toate măsurile preventive necesare protejării României de orice surprize neplăcute. Domeniu în care istoria a demonstrat că Ungaria a excelat ori de câte ori a fost vorba de țara noastră”, se arată în comunicatul de presă

Sursa http://www.b365.ro
Un comentariu la “Partidul Ecologist Român: Prin refugiați, Ungaria ar putea urmări să ajungă în Harghita și Covasna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.